ȘPAGĂ PENTRU ANGAJARE – Maramureșeanul Dănuț Pop, președintele PER, acuzat de trafic de influență, a fost eliberat din arest și va sta în arest la domiciliu

0
665
Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist Român

TRAFIC DE INFLUENȚĂ. Maramureșeanul Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist Român, originar din Mireșu Mare, va sta în arest la domiciliu următoarele 30 de zile, magistratul de caz al Tribunalului București respingând propunerea procurorilor DNA de a-l plasa în arest preventiv, într-un dosar în care este acuzat de infracțiuni de corupție (respectiv, trafic de influență).

 

Conform DNA, Pop ar fi cerut și primit 10.000 de euro în schimbul angajării unei persoane la un cabinet parlamentar (este vorba de deputatul de Satu Mare al PSD, Radu Mihai Cristescu). În perioada noiembrie 2021 – februarie 2022, președintele PER ar fi primit, prin intermediar, suma de aproximativ 10.000 euro, în patru tranşe (4.000 euro – noiembrie 2021, 2.000 euro – decembrie 2021, 2.000 euro – decembrie 2021 şi 10.000 lei – februarie 2022).

 

Cristescu a angajat persoana (o femeie, numită de acesta „doamna Papadopulos”) la cabinetul său parlamentar, susținând că a făcut-o fără să știe de bani, dar respectiva persoană și-a dat demisia după circa o lună și jumătate pentru că nu s-ar fi adaptat muncii din cabinetul parlamentar. Pop a fost reținut în arest miercuri, 9 noiembrie, pentru 24 de ore, iar astăzi a fost prezentat la Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, propunere refuzată de magistratul de caz, care a hotărât o măsură mai puțin restrictivă: arestul la domiciliu.

 

* Foto: @Agerpres

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here