PROCESUL CHERECHEȘ – Judecătorii s-au pronunțat asupra excepțiilor invocate de primarul Cherecheș în dosarul în care a fost condamnat la 5 ani de închisoare

3
3851
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

APEL – LUARE DE MITĂ. Joi, 10 noiembrie 2022, la al șaptelea termen în apelul declarat de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, la condamnarea sa pe fond la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, după un proces care a durat aproape 6 ani (!), apel care a început să fie judecat în urmă cu 7 luni, cei doi magistrați ai completului Curții de Apel Cluj (judecătorii Ancuţa Pura și Georgiana Rodica Fărcaș-Hîngan) s-au pronunțat asupra excepțiilor invocate de inculpat.

 

Astfel, instanța a respins excepția ridicată de Cherecheș, prin firma de avocați angajată – Societatea Civilă de Avocați Chiriţă şi Asociaţii -, precum și cererea acestuia de trimitere a cauzei în rejudecare (ceea ce, cel mai probabil, ar fi dus la prescrierea faptei de care a fost condamnat pe fond, respectiv luare de mită). Excepțiile clamate de primarul Cherecheș se refereau la compunerea nelegală a completului de judecată (respectiv că aceasta s-ar fi făcut cu încălcarea Legii nr. 78/2000, adică nu ar fi fost desemnat un complet de judecată specializat) și la compunerea completului de judecată prin nerepartizarea aleatorie (ambele excepții au fost ridicate în privința completelor care au judecat deja cauza în „faza pe fond”). Decizia aceasta este definitivă (adică nu are cale de atac).

 

De asemenea, instanța Curții de Apel a fixat următorul termen în 16 decembrie 2022, ora 9.30, când va continua judecarea apelului declarat de Cherecheș împotriva sentinței Tribunalului Cluj în 24 februarie 2022, în urma căreia a fost condamnat la executarea a 5 ani de închisoare pentru luare de mită.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. În 2019 a ținut un discurs la un jubileu.
    Eu cred că de acolo i se trage. Știți voi,noi suntem sclavii unora de la vest . Sau și mai de la vest.
    https://fb.watch/hNF76sHMsg/

  2. voi va dati seama ce aberatii se judeca la noi in Romania …la noi pana sa se judece faptele trec 10-15 ani, pentru ca infractorii precum chereches sustinuti de legi idioate facute de catre alti infractori, din senat si parlament, au parghii pentru tot felul de stupizenii – ca nu e ok cum e vopsita pe cap judecatoarea, ca nu e ok cate virgule sunt in declaratii…ba fratilor in ce tara traim, cine face legile astea, femeia de serviciu de la parlament ???? sa va fie rusine …..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here