POLIȚIST ARESTAT – Polițistul Sergiu Alex Siladi de la IPJ Maramureș, arestat pentru distrugere şi instigare la acces ilegal la un sistem informatic

0
1106

FAPTĂ. Agentul de poliție Sergiu Alex Siladi (24 de ani) de la Postul de Poliție Rurală Remetea Chioarului (arondat Poliției Orașului Șomcuta Mare) a fost arestat preventiv joi, 10 noiembrie 2022, în urma unei hotărâri a judecătorului de caz de la Tribunalul Maramureş, care a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş de arestare preventivă pentru 30 de zile (până în 9 decembrie 2022, inclusiv).

 

Agentul de poliție Siladi, care în urmă cu un an era remarcat public de conducerea IPJ Maramureș pentru că a refuzat o șpagă oferită de un șofer și a sesizat Serviciul Teritorial Anticorupție Maramureș, este acum cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi instigare la acces ilegal la un sistem informatic.

 

Din probele prezentate de procuror, instanţa a reținut că există suspiciunea rezonabilă că agentul de poliție, însoţit de un alt bărbat, rămas neidentificat până în prezent, s-a deplasat în 10 iulie 2022, în jurul orei 23.20, cu un autoturism la domiciliul unei persoane vătămate, împrejurare în care, bărbatul neidentificat a stropit cu motorină aflată într-un recipient de plastic autoturismul parcat în faţa imobilului, aparţinând persoanei vătămate (dar folosită de un martor în dosar), şi l-a incendiat.

 

Fapta de distrugere ar fi fost concepută şi săvârşită de agentul de poliție în scop de răzbunare şi de constrângere, în contextul unui împrumut acordat de polițist unui alt martor din dosar (împrumut acordat prin intermediul celui care folosea mașina persoanei vătămate), iar acesta refuza să-i restituie banii.

 

De asemenea, în 1 august 2022, în jurul orei 20.00, agentul de poliție inculpat şi-a determinat un coleg de serviciu să acceseze fără drept (în interesul personal al inculpatului, cu depăşirea autorizării primite, şi în afara exercitării atribuţiilor de serviciu) baza de date administrată de Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, pentru a verifica datele din evidenţa auto ale unei persoane.

 

Agentul de poliție a cerut instanței să i se aprobe o măsură preventivă mai puţin restrictivă de libertate, însă solicitarea a fost respinsă. Hotărârea Tribunalului Maramureş poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare, a precizat conducătorul Biroului de informare şi relaţii publice al Tribunalului, judecător Mădălina Elena Cupșa.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here