SMART, MĂCAR ÎN STAȚIA DE AUTOBUZ – Într-o comună maramureșeană: cinci stații de autobuz inteligente, cu 555.000 lei

0
689

ACHIZIȚIE. Administrația comunei maramureșene Șieu va plăti unui SRL din orășelul Drăgănești-Olt peste o jumătate de milion de lei (exact: 555.500,33 lei, sumă care include TVA) pentru 5 stații de autobuz inteligente (dotate cu sistem ITS – Intelligent Transportation System). Finanțarea provine din sacul fără fund numit PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) – contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării a fost semnat la începutul anului (9 ianuarie 2023) și totalizează 573.580 lei (sumă care include TVA).

 

Stațiile de autobuz vor fi livrate în comuna cu 2.240 de locuitori de Domynyc Empir Nad SRL din Drăgănești-Olt, contractul fiind atribuit prin achiziție directă săptămâna trecută. Firma, controlată de Gabriel Alin Căldăraru, s-a înființat în urmă cu 3 ani, este specializată pe intermedieri în comerțul cu produse diverse, nu are niciun angajat, iar acest contract este mai mare decât cifra de afaceri totală din întreaga (și scurta) istorie a sa. În iarna trecută, această firmă a furnizat iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă în comuna Repedea, contract în valoare de… 110.670 lei (suma include TVA) – locul 10 în topul celor mai mari contracte pentru luminițe inutile din Maramureș.

 

Stațiile de autobuz inteligente oferă informații în timp real despre locația autobuzelor, timpul de așteptare și ora sosirii și sunt dotate cu echipamente moderne şi cu panouri fotovoltaice pentru susţinerea sistemului de iluminat, cu WiFi, ecrane tactile multimedia, porturi USB pentru încărcarea smartphone-urilor, camere inteligente ce permit analiza video şi monitorizarea traficului, senzori de mediu etc.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here