FAPT – Se pregătește construirea unui nou pod peste râul Iza

0
338

INVESTIȚIE ÎN INFRASTRUCTURĂ. Administrația locală din Săliștea de Sus, controlată de edilul Ștefan Iuga (PSD), se pregătește să demareze o investiție care va duce la construirea unui pod nou peste râul Iza. Podul va fi amplasat în intravilanul localității, iar proiectul innvestițional prevede și construirea unor ziduri de sprijin pentru apărarea malului în aval și amonte de pod.

 

Noul pod, proiectat cu o deschidere de circa 22 de metri și o lungime de 30 de metri, va fi construit pe grinzi din beton precomprimat, cu două sensuri auto (partea carosabilă va avea lățimea de 5,5 metri).

 

Săliștea de Sus este situată în culoarul larg al Văii Izei, se desfăşoară de o parte şi de alta a Râului Iza – care traversează localitatea pe o lungime de circa 6,5 kilometri – şi a afluenţilor mai importanţi Buleasa şi Valea Câmpu Cailor și aproape an de an diferite părți ale orășelului suferă în urma inundațiilor.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here