SIGURANȚĂ – Investiție de 2,7 milioane de lei pentru un sistem de supraveghere electronică la Penitenciarul Baia Mare

0
375

SISTEM DE SUPRAVEGHERE. Penitenciarul Baia Mare (localizat pe strada Forestierului nr. 217 din localitatea Tăuții de Sus, aparținătoare de orașul Baia Sprie) își va monta un sistem de supraveghere electronică, în urma unei investiții estimate la 2,7 milioane de lei. Contractul pentru lucrările de implementare a sistemului au fost introduse în licitație la valoarea maximă de 2.724.889,27 lei (sumă care include TVA) și va fi atribuit pe criteriul Prețul cel mai scăzut, finanțarea investiției urmând să fie făcută din fonduri bugetare.

 

Constructorul va trebui ca în cel mult 14 luni să execute lucrările de construcții și instalații aferente, să achiziționeze și să monteze echipamentele tehnologice incluse în proiectul tehnic (finalizat încă din decembrie 2016, de sereleul Casido din Brăila, controlat de Laurenţiu Virgil Marian, un apropiat al prim-vicepreședintelui PNL și președinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur). Ofertele sunt așteptate până în 25 ianuarie 2023.

 

Sistemul de supraveghere electronică va fi format din bariere cu microunde, pe gardul din panouri metalice se vor monta din 5 în 5 metri senzori de cățărare/tăiere conectați la centrala de alarmă a dispeceratului de comandă, detectoare de mișcare duale (PIR / MW) montate la magazia de armament, arhivă și birouri (prevăzute cu armare/dezarmare cu coduri numerice sau cartele de acces), camere de supraveghere IP (Internet Protocol) instalate pe stâlpi în zona gardului antiefracție, supraveghere video în corpurile de deținere, sistem de detecție incendiu, sistem de sonorizare / comunicare audio, dispecerat de comandă/control (cu sistem de afișare video, unde toate sistemele de supraveghere sunt interconectate).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here