SFIDAREA LEGII – Primarul Cherecheș a refuzat să răspundă anchetei Prefecturii privind nepunerea în aplicare a hotărârilor Consiliului Local Baia Mare

1
1956
Simion Bizău (PNL), Bogdan Hodorogea (USR) și Bogdănel Viorel Gavra (PMP) vs. Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

EXECUTIV CARE ÎNCALCĂ LEGEA. Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, îl sfidează pe reprezentantul Guvernului în Maramureș, refuzând să răspundă adresei prefectului Rudolf Stauer prin care edilului i s-au cerut explicații/motivații necesare soluționării sesizării depuse de trei consilieri locali pentru că acesta nu a respectat legea, nepunând în aplicare hotărâri ale Consiliului Local Baia Mare.

 

Surse administrative informate și implicate în speță, au precizat pentru 2mnews că vineri, 3 martie 2023, prefectul județului Maramureș a dispus trimiterea către Primăria Baia Mare a unei reveniri la adresa ignorată de primarul Cherecheș și că în cazul în care până săptămâna viitoare acesta nu răspunde, va dispune o acțiune a Corpului de Control al Instituției Prefectului Maramureș la Primăria Baia Mare și va sesiza Curtea de Conturi.

 

Vă reamintim că la jumătatea lunii ianuarie 2023, trei consilieri locali – Bogdănel Viorel Gavra (PMP), Bogdan Hodorogea (USR) și Simion Bizău (PNL), liderii grupurilor politice în Consiliului Local Baia Mare – au solicitat Instituției Prefectului Maramureș să verifice legalitatea activității Executivului Primăriei Baia Mare, în special în privința neaplicării a trei Hotărâri ale Consiliului Local din anii 2021 și 2022, care vizau acordarea burselor elevilor și bugetarea participativă.

 

Cele trei hotărâri ale Consiliului Local Baia Mare în cauză au fost emise în 9 octombrie 2021, 7 noiembrie 2022 (ambele se referă la acordarea burselor elevilor – pentru anii școlari 2020-2021 și 2021-2022) și 30 septembrie 2021 (privind implementarea proiectului “Bugetare participativă în municipiul Baia Mare”), însă nu au fost puse în aplicare de Executivul Primăriei, condus de primarul Cătălin Cherecheș.

 

Practic, aleșii băimărenilor au decis (prin hotărâri ale Consiliului Local) să aloce anumite sume de bani pentru plata burselor elevilor și 2 milioane de lei pentru trei proiecte propuse de cetățeni (montarea unor defibrilatoare în oraș, arenă pentru sporturi pe nisip și piste de biciclete), dar primarul Cherecheș a cheltuit banii orașului altfel decât cum a decis forul deliberativ al orașului, deși este obligat prin lege să execute/să pună în aplicare hotărârile Consiliului Local.

 

2mnews monitorizează modul de soluționare (și) al acestei spețe pentru a-i informa asupra deznodământului pe cetățenii interesați de modul în care sunt administrați/gestionați banii orașului.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here