EXCLUSIV – Performanță: Aramis Invest a ajuns la o capacitate anuală de producție a fabricii din Baia Mare de 8 milioane de canapele, banchete și fotolii

0
5831

ANALIZĂ 2MNEWS. Firma băimăreană Aramis Invest, lider național în producția și exportul de mobilier, a ajuns la o capacitate anuală de producție de 8 milioane de unități de șezut (titulatura de specialitate include canapele, banchete, fotolii, colțare, paturi), conform unui raport intern. De altfel, (și) datorită creșterii capacității de producție de la 6 milioane de unități pe an la 8 milioane de unități/an, firma, controlată de antreprenorii Vladimir Mihai Iacob și Marius Șelescu, a solicitat recent revizuirea autorizării de mediu a activității.

 

Practic, aproape un sfert din producția națională de acest tip este realizată pe platforma Aramis – unul dintre ingineri a precizat pentru 2mnews că “doar canapele se produc, în medie, două pe minut, în condițiile în care se lucrează în trei schimburi, deci non-stop”. De asemenea, anual, firma mai produce (la Fabrica de burete) 30.000 de tone de blocuri din spumă poliuretanică flexibilă de diferite clase de calitate (de la spumă standard/convențională, la spumă de înaltă elasticitate ignifugată, spumă tip latex, ori spumă hipersoft).

 

Fabrica-oraș
Platforma industrială Aramis Invest, localizată pe strada Speranței din Baia Mare, se întinde pe o suprafață de peste 32 de hectare. Firma a ajuns de dimensiunile unui orășel: are un număr de angajați similar cu al populației orașului Ulmeni (și mai mare decât populația orașelor maramureșene Cavnic, Dragomirești, Sășiștea de Sus), fiind cu circa 7.000 de angajați cel mai mare angajator din județ.
Principalele activități economice desfășurate pe platforma industrială Aramis Invest sunt cele de producție a spumelor poliuretanice flexibile, a pieselor debitate și a articolelor din spumă poliuretanică flexibilă, a pieselor de mobilier, a saltelelor și somierelor. Aramis este unul din cei mai respectați producători europeni în domeniul mobilierului tapițat și al producției de saltele.
Istoria Aramis Invest a început în anul 1994, cu producţia de sertare şi mici sisteme de depozitare din PAL, în anul 2000 a demarat fabricarea de obiecte de tapiţerie (tabureţi şi părţi de şezut), în 2005 cea de canapele, în 2009 a început producția de spume poliuretanice, în 2010 a pornit producția de perne, în 2011 a demarat producția de serie pentru saltele.
De la înființare și până acum, firma și-a crescut în permanență cifra de afaceri. Din anul 2017, Aramis Invest are o cifră de afaceri de peste 1 miliard de lei/an (în 2021, 1,62 miliarde de lei) – în România doar circa 140 de firme au cifre de afaceri de peste 1 miliard de lei. Este prima firmă cu capital românesc care a intrat în top 50 al exportatorilor din România (în 2018).

* Foto: @Aramis Invest

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here