NU L-AU ȚINUT MULT – Antrenorul Mihai Iosif și-a reziliat contractul cu Minaur Baia Mare după 4 luni, timp în care a adunat… 6 puncte

0
874
Mihai Iosif

NUMAI DECIZII BUNE. Antrenorul Mihai Iosif a demisionat, clubul Minaur Baia Mare anunțând că au ajuns la un acord privind rezilierea amiabilă a contractului. Astfel, aventura la Baia Mare a fostului antrenor al echipei Rapid București a durat foarte puțin, doar 4 luni și ceva.

 

Iosif a fost anunțat la 20 octombrie 2022 antrenor principal al echipei Minaur Baia Mare, cu surle, trâmbițe, pupitru inscripționat, microfonul de rigoare și prezența primarului Cătălin Cherecheș și a viceprimarului Doru Dăncuș, pe principiul politrucii se pricep la toate, inclusiv la fotbal. El l-a înlocuit pe Ciprian Danciu, antrenorul care a promovat echipa băimăreană în Liga a II, divizie unde acum ocupă locul 18 din 20 de competitoare (paradoxal, există două echipe mai slabe decât cea din Baia Mare).

 

Mihai Iosif a condus echipa băimăreană începând din etapa a 11-a, preluând-o pe locul 16 cu 9 puncte (2 victorii, 3 egaluri și 5 înfrângeri) și ducând-o până în etapa a 18-a. În cele 8 meciuri cu Iosif în postură de antrenor principal, Minaur a mai adunat doar 6 puncte (1 victorie, 3 egaluri și 4 înfrângeri) din 24 posibile. Dar a fost frumos în Turcia, scump, cam de două ori mai mult decât au plătit alți desculți ca și noi, dar a meritat: soare, palmieri, mare, Antalya, bronz… Ne-am pregătit bine (pe banii orașului)! Poate, totuși, măcar ne salvăm de la retrogradare.

 

Mi-l amintesc și pe primar cum recita el frumooos că anul viitor promovăm în Liga I. Îmi amintesc și ce tare și ce mult am râs. Da’ Iosif părea să-l creadă. El, săracu’, n-auzise de poeziile patriotice cu Cel mai mare parc industrial din estul Europei, Cel mai mare Aquapark din Transilvania, Parcările subterane de sute de mașini… d-astea. Bine, și pe Dăncuș părea că-l umflă râsul, că el le știa. Pe Miriuță, zis Tati, nu-l umfla, că el e angajat la club. Și clubul e controlat de Întâiul Ales al Universalității. Sigur, din banii băimărenilor, dar pe ăștia dă-i încolo, că-s folositori doar la urne.

 

* Foto: @Minaur Baia Mare

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here