SESIZARE – Domnu’ primar Cherecheș, vedeți că vi se răstoarnă orașul

2
1691

FAPT. Scrierea asta a pornit de la o poză. Nu e o poză „de culoare roză”, pentru că roz nu are formă feminină (eventual Rozi) – fiind un cuvânt eminamente misogin – și nici nu e culoare, ci nuanță. O poză așadar nu “roză”, ci aproape albă, de sezon, că-i iarnă și, știți – că doar nu sunteți în funcții administrative mult prea bine plătite din bani publici să vă scuzați că v-a surprins iarna -, iarna ninge. Ce ninge iarna? Zăpadă ninge, de regulă pentru c-așa a drămuit vremea Mama Natură (nu, nu aia de la proteve cu cupa F).

 

Ningând, uneori se-ntâmplă ca-n poză, așa cum a observat și Ion Gavrilă Ogoranu: Brazii se frâng, dar nu se îndoiesc. Ei, ăsta s-a frânt parțial, fiind oprit în cablurile de alimentare cu energie electrică și de telefonie, internet și ce-o mai fi. S-a întâmplat asta, taman în Baia Mare, pe strada Transilvaniei, undeva în fața blocului cu nr. 6, pentru că anul trecut… stai puțin, anul trecut? Da, anul trecut, la „doo mii șaptisprezece”, cum pronunță domnul general Oprea de la unepereu, fostul dumneavoastră șef politic, domnule primar Cătălin Cherecheș.

 

Atunci, niște cetățeni din blocurile din zonă au atras atenția autorității locale – pe care o conduceți cu mână, antebraț și braț de fier călit – asupra iminentei prăbușiri (sau frângeri, cum zicea domnul Ogoranu). Au vrut să-l taie ei, dar au fost amenințați cu amenda. Așa că au procedat „pe lege”. Au mers la SPAU, dar de la SPAU li s-a spus să meargă la Primărie, au mers la Primărie de unde li s-a zis să meargă la SPAU și tot așa până când a venit primăvara, s-a dezghețat zăpada, bradul a rămas priponit în cabluri. Anul ăsta s-a întâmplat pocinogul: bradul s-a frânt peste cabluri. Deci domnul Ogoranu a avut dreptate: nu se îndoiesc, se frâng.

 

Acuma, ce vreau să vă sugerez eu, domnule primar Cătălin Cherecheș: puneți poza asta (e free, fără drepturi de autor) pe feizbucu dvs. (că acuma și tăierile și lipirile și comunicările și administrația se fac pe feizbucul vieții) și titrați: “Iarnă feerică în Baia Mare, Capitala Tineretului din România (boicotată de ăi bătrâni – bătrâni în nărvuri)”. Sau, mai simplu, trimiteți pe cineva să taie bradul ăla până nu rămân oamenii fără curent electric (știu, le-ar ajunge doar curentul, caz în care nu sunt necesare cabluri, trebuie doar să deschidă simultan geamul și ușa)…

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Da o alta soluție, înafara de taiere nu ar fi? Mai dă-i dracu’ de copaci, ca numai aer ne dau.
    Nu mai propuneți tăierea copacilor sau dacă o faceți vedeți dacă asta e singura soluție posibila.

    • Acel copac este deja „tăiat”/rupt din rădăcini, de greutatea zăpezii, ar fi necesar doar să fie transportat de acolo, pentru a nu compromite și rețeaua electrică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here