INVESTIȚIE EDILITARĂ – Contract de 20,8 milioane de lei pentru modernizarea și extinderea rețelei de apă-canal din comuna maramureșeană Fărcașa

0
135

FĂRCAȘA – APĂ-CANAL. Administrația publică locală din comuna maramureșeană Fărcașa, controlată de edilul Ioan Stegeran (PNL), a scos la licitație un contract estimat la valoarea de 20,8 milioane de lei (exact: 20.845.725,52 lei, sumă care include TVA) și care vizează modernizarea și extinderea infrastructurii de apă-canal din comună. Cea mai mare parte a finanțării obiectivului investițional provine din fonduri nerambursabile, gestionate de statul român prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

 

În privința rețelei de canalizare menajeră trebuie retehnologizate 5 stații de pompare apă uzată, extinderea rețelei de canalizare cu circa 2,9 kilometri (în satele Fărcașa, Sârbi, Buzești și Tămaia), 90 de cămine de vizitare, 20 de racorduri la gospodăriile populației, 5 stații de pompare și conducte de refulare. Pentru rețeaua de alimentare cu apă potabilă trebuie reabilitat un puț (în Tămaia), două foraje noi (în Fărcașa), realizarea a 3 drenuri verticale în albia majoră a râului Someș, realizarea aducțiunilor de la forajele noi și de la drenurile verticale la stația de tratare (circa 2,4 km), suplimentarea capacității de înmagazinare cu un nou rezervor suprateran la Fărcașa (de 550 mc), suplimnetarea capacității de tratare la stația de tratare Fărcașa și modernizarea acesteia, o stație de tratare nouă la Tămaia, înlocuirea a 22 de hidranți și suplimentarea rețelei cu 16 hidranți, reabilitarea a 25 de cămine de vane, retehnologizarea a 3 stații de repompare a apei, extinderea rețelei de apă potabilă pe 2.174 metri în Fărcașa, Sârbi, Buzești și Tămaia, 4 cămine de vane noi, 14 branșamente individuale, un post de transformare a energiei electrice la Fărcașa (cu racordarea la rețeaua de energie), alimentarea cu energie electrică a forajelor noi.

 

Contractul va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală de 60% în decizia finală, garanția lucrări de 20% – aceasta trebuie să fie de minim 3 ani – și experiența profesională a coordonatorului de proiect de 20%), iar ofertele sunt așteptate până la 11 martie 2024. Lucrările trebuie finalizate într-un an și jumătate (18 luni).

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here