SEMI-EȘEC SCUMP – Minaur, doar egal acasă cu FK Miercurea Ciuc, pierde ocazia de a urca pe loc de baraj și rămâne la retrogradare

0
568

FOTBAL LIGA A II-A. Vineri, 14 aprilie 2023, pe Stadionul Viorel Mateianu din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 4-a a play-out-lui Ligii a II-a la fotbal, Minaur Baia Mare a încheiat la egalitate 1-1 (1-0), cu FK Csíkszereda Miercurea Ciuc. Partida, arbitrată la centru de George Cătălin Roman din Timișoara, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 6 (Baia Mare) și 1 (Miercurea Ciuc).

 

Toate meciurile până la final vor fi tratate ca niște finale, spunea antrenorul Vasile Miriuță, vrând să sublinieze importanța acestora. În finala de astăzi, Minaur a suferit un nou semi-eșec în lupta directă cu Metaloglobus București, după cel din etapa trecută chiar cu contracandidata la accederea la barajul de menținere în Liga a II-a.

 

Miriuță a început partida cu următorul 11: Avram – Lazăr, Stoian, Mondragon (cpt.), Dandea, Gneba, Ciocan, Ivanovici, Chinde, Stănescu, Jarovic. Gazdele l-au încercat pe Gyenge cu șuturi de la distanță (Gneba în min. 12 și Chinde în min. 41), dar au reușit să deschidă scorul în urma unei lovituri de colț executate de Ciocan, spre finalul reprizei, prin căpitanul Mondragon.

 

În repriza a doua, oaspeții au fost mai prezenți în joc și, după ratarea egalării în urma șutului lui Kovacs, scos de Avram în extremis (min. 55), reușesc să marcheze prin Jelena (min. 57), tot în urma unei centrări venite din corner. Apoi, în pofida încercărilor, băimărenii nu au mai reușit să marcheze, pierzând șansa depășirii lui Metaloglobus (care a terminat tot la egalitate, pe teren propriu, cu Unirea Slobozia, 3-3) și ocuparea locului de baraj.

 

Minaur Baia Mare – FK Csíkszereda Miercurea Ciuc: 1-1 (1-0), au marcat John Mondragon (min. 42) / Richard Jelena (min. 57).

 

În urma acestui rezultat, Minaur rămâne pe locul 6 (direct retrogradabil), cu 2 puncte de locul de baraj și cu doar 3 etape înaintea finalului turneului play-out. În etapa următoare, programată în 22 aprilie, de la ora 11.00, Minaur joacă în deplasare, cu Unirea Slobozia (locul 2).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here