INFO – Sfânta Lumină luată de pe Sfântul Mormânt din Ierusalim va ajunge la Catedrala Episcopală din Baia Mare sâmbătă, la ora 22.30-23.00

1
591

PAȘTI MARAMUREȘ. Sfânta Lumină luată de pe Sfântul Mormânt din Ierusalim va ajunge la Catedrala Episcopală din Baia Mare sâmbătă, 15 aprilie 2023, în jurul orei 22.30-23.00, adusă de o delegație eparhială condusă de arhimandritul Casian Filip, vicar administrativ, de unde preoții din Baia Mare și împrejurimi o pot duce la bisericile lor parohiale pentru a o putea oferi credincioşilor care vor participa la Slujba Învierii, ce va fi săvârşită în bisericile şi mănăstirile din Eparhie la ora 24.00, a anunțat Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului.

 

 

Conform sursei citate, Sfânta Lumină va ajunge pentru a 14 oară în Maramureș, adusă de la Aeroportul Otopeni de o delegaţie eparhială, cu o cursă privată efectuată cu sprijinul lui Mircea Leţiu, fost membru în Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului și a Adunării Naționale Bisericești.

 

 

Tot de la Satu Mare, la fel ca în anii precedenți, Sfânta Lumină va fi preluată de către delegaţii ale comunităților ortodoxe din Slovacia, Ungaria şi Austria.

 

* Foto generică: @presasm.ro

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Ce povesti sfânta lumina din ziua de azi o găsim în Sfânta Scriptură,numai că poporul român nu are treabă cu Scriptura mai bine crede povesti și dogme înșiruite fara nici un suport Biblic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here