SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Trei spectacole, două prezentate în weekend în premieră, la Baia Mare

0
180

SPECTACOLE – PROGRAM ÎN WEEKEND. În weekend-ul 29-30 octombrie 2022, Teatrul Municipal Baia Mare a programat trei spectacole, două dintre acestea fiind prezentate în premieră. Astfel, sâmbătă, de la orele 10.00 și 11.30, la Sala Teatrului de Păpuși va avea loc premiera spectacolului “Capra cu trei iezi”, după basmul lui Ion Creangă, în regia lui Iulian Bulancea, scenografia lui Ida Grumaz și Mihai Vălu și coregrafia lui Carmen Bulancea.

 

În distribuția spectacolului, care este o repunere în scenă după spectacolul de Aristotel Apostol din anul 1973, actorii Camelia Strat, Sonia Codorean, Irina Oțoiu, Liliana Voș, Ruxandra Lăzărescu, Carmen Bulancea, Alin Albu, Vlad Crișan și Iulian Bulancea.

 

“Capra cu trei iezi” este transpusă scenic într-o viziune originală. Prin incantații, supranaturalul e chemat să pună ordine în universul casnic al caprelor, perturbat de forțele răului întruchipate de Cumătrul Lup. Metafore vizuale puternice, filon folcloric sugestiv, păpuși stilizate, univers sonor live vin să contureze magic cunoscutul basm al lui Ion Creangă. Spectacolul durează 50 de minute, iar prețul unui bilet la premieră este 10 lei.

 

Premieră la Revistă

 

Tot sâmbătă, 29 octombrie, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programată premiera spectacolului muzical-coregrafic al Secției Revistă “Music around the world”, în regia muzicală a lui Călin Ionce, scenografia lui Mihai Vălu și coregrafia Carlei Waltner.

 

În distribuția spectacolului, soliștii Dorin Griguța, Răzvan Pașca, Andrei Petruș, Emanuela Dumitran, soprana Cristina Ioan, Grupul Folk Clasic, instrumentiștii Petru Damșa, Adam Jenei, Adrian Bogdan, Vasile Pop, Călin Ionce, Marius Sabo și trupa de balet a teatrului băimărean, formată din Alina Coteț, Loredana Maghear, Mădălina Mare, Georgiana Felecan, Kovacs Maria, Roxana Florescu, Carla Waltner și George Pop.

 

Anumite spații geografice au născut la un moment dat cântece și stiluri muzicale ancorate în muzica/ folclorul popoarelor, atingând zone artistice care au devenit repere. Spectacolul este o incursiune muzicală pe meridianele muzicii. Hituri, de ieri și de azi, (re)interpretate de soliștii vocali ai Secției Revistă și de invitații speciali, soprana Cristina Ioan și Grupul Folk Clasic. Și pentru o ambianță perfectă, noua trupă de balet a teatrului își face apariția în coregrafii concepute cu grație și sensibilitate.

 

Spectacolul durează 80 de minute, iar prețul unui bilet la premieră este 25 lei.

 

Duminică, zi de comedie

 

Duminică, 30 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programată cea mai recentă producție a Secției Dramă, “Grasu` Contrabasu`”, de Ion Sapdaru, în regia lui Radu Dinulescu. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Andrei Han, Claudia Păunescu, Aurora Prodan, Diana Podăreanu și Rodica Pașca.

 

Pui mic, Țoancă, Biluță… sunt câteva porecle la care răspunde Pompiliu, 36 de ani, obez și necăsătorit. Are poftă de mâncare, mai puțin poftă de viață. De la vârsta de șase ani a încăput pe mâna celor trei mătuși mămoase. Nu a avut parte de experiențe erotice. Mătușile rezolvă însă problema. Angajează o prostituată pe post de menajeră, pentru a salva aparențele. Mecanismul, odată pus la punct, ar trebui să dea roade.

 

Spectacolul durează 1 oră și  40 minute, iar prețul unui bilet este 20 lei (preț redus, pentru elevi, studenți, pensionari: 10 lei).

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here