SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În acest weekend, patru spectacole la „Municipalul” din Baia Mare

0
209
„Heaven”, scenă din spectacol

PROGRAMUL SPECTACOLELOR. În acest weekend, Teatrul Municipal Baia Mare a programat patru spectacole cu cinci reprezentații. Astfel, sâmbătă, 13 aprilie, de la orele 10.00 și 11.30, la Teatrul de Păpuși este programat spectacolul „Gulliver în Țara Păpușilor” de I. Penev, în regia artistică a lui Eugen Câmpeanu și Aurel Bălăneanu. Din distribuție fac parte actorii Sonia Codorean, Camelia Strat, Iulian Bulancea, Irina Oțoiu și Alin Albu.

 

Jucăuşă şi antrenantă, povestea este adresată cu mare succes copiilor de vârstă mică. Este un spectacol interactiv, unde copiii sunt invitaţi să intre în minunata lume a lui Gulliver .

 

Spectacolul durează 60 de minute, iar prețul unui bilet este 10 lei.

 

Sâmbătă, „Blue love” și „Heaven”

 

Sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 17.00, în Sala Studio a Teatrului Municipal Baia Mare, este programat spectacolul „Blue love”, după un text de Alexandra Sabrina Vanci, în regia artistică a Alexandrei Sabrina Vanci și Eduard Bîndiu. În distribuție, actorii Alexandra Sabrina Vanci și Eduard Bîndiu.

 

„Blue love” sondează dinamica unei relații „perfecte”, în care exact lucrurile care au apropiat doi oameni, în timp, ajung să fie cele care îi îndepărtează, lăsând în urma lor răni de nevindecat. Îmbrățișarea de la început, plină de iubire, se transformă într-o încleștare dureroasă, iar portițele de evadare, în piste false care duc la tot mai multă neîncredere, frică și disperare.

 

Spectacolul „Blue love” este al doilea proiect propus în cadrul programului Teatru Prezent, în care actualitatea imediată e pusă în conexiune cu experiențele trecutului, pentru un viitor mai bun și sustenabil. Proiectele din cadrul acestui program urmăresc să lanseze un dialog cu publicul, atât în teatru, cât și în afara lui, precum și să se implice în rezolvarea problemelor comunității.

 

Spectacolul durează 60 de minute (fără pauză), este recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani, iar prețul unui bilet este 25 de lei (preț cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari: 15 lei). Următoarea reprezentație este programată miercuri, 17 aprilie, ora 19.00.

 

Tot sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 19.30, la Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programat spectacolul „Heaven”, de Mieko Kawakami, în regia și dramatizarea Adinei Lazăr și traducerea Iolandei Prodan. Din distribuție fac parte Alex Macavei, Raul Hotcaș, Andrei Dinu, Andrei Han, Mircea Gligor, Denisa Blag, Larisa Miskolczi, Rodica Pașca, Roxana Florescu, Brianna Waltner, Sanda Savolszky, Inna Andriuca, Eduard Bîndiu și Romeo Cornelius.

 

Reprezentația face parte din cadrul programului Festivalului de teatru pentru tineret Acting. Un băiat de 16 ani este supus bullyingului de către colegii săi, din cauza unui defect de vedere. În loc să riposteze, el se resemnează și se retrage într-o suferință mută. Singura care înțelege prin ce trece este o altă colegă, supusă și ea unor tratamente asemănătoare.

 

Oferindu-și unul altuia incomensurabila alinare de care au nevoie în clipele grele prin care trec, cei doi tineri prieteni devin tot mai apropiați. Dar, în fond, care este natura unei prietenii născute din pură teroare?

 

Spectacolul durează 120 de minute (fără pauză) și este recomandat persoanelor peste 14 ani. Un bilet categoria I costă 25 de lei (preț redus: 15 lei) și un bilet categoria a II-a costă 20 de lei (preț redus: 10 lei).

 

Duminică, radiografia unei perioade confuze

 

Duminică, 14 aprilie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programat spectacolul „Povești din bucătărie”, în regia artistică a lui Cristian Ban. Din distribuție fac parte actorii Inna Andriuca, Denisa Blag, Eduard Bîndiu, Alexandra Vanci, Dragoș Călin, Mircea Gligor și Petru Damșa.

 

Spectacolul îşi propune să aducă în faţa spectatorilor sinceritatea şi căldura unei întâlniri din bucătăria unui prieten drag, dar în acelaşi timp reuşeşte să facă o radiografie a uneia dintre cele mai confuze perioade din istoria recentă a României: anii ’90.

 

Spectacolul durează 90 de minute, iar prețul unui bilet este 25 de lei (preț redus: 15 lei).

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here