SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Se deschide expoziția care prezintă cele mai importante descoperiri de epocă romană de pe teritoriul județului Maramureș

0
253

EVENIMENT. Miercuri, 2 noiembrie 2022, de la ora 12.00, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș (localizat în Baia Mare, pe strada Monetăriei nr. 1-3), are loc vernisajul expoziției temporare „Descoperiri de epocă romană în județul Maramureș”, care face parte din seria de evenimente culturale pe care muzeul le desfășoară în săptămâna 1-7 noiembrie 2022 pentru a marca 30 de ani de activitate a Consiliului Județean Maramureș, dar și 15 ani de la înființarea sa ca entitate de sine stătătoare și 10 ani de la reintegrarea monumentului istoric Bastionul Măcelarilor în circuitul turistic și cultural maramureșean.

 

Expoziția temporară „Descoperiri de epocă romană în județul Maramureș”, organizată de muzeografii Raul Cardoș și dr. Marius Ardeleanu, prezintă cele mai importante descoperiri de epocă romană de pe teritoriul județului Maramureș, fiind expuse piese descoperite în cadrul diverselor cercetări arheologice desfășurate în județ de-a lungul timpului, precum și piese descoperite întâmplător. Programul de vizitare este de marți până duminică între orele 10.00 și 17.00, pe parcursul luniii noiembrie 2022.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here