SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În weekend, trei spectacole programate în Baia Mare

0
175
„Floare de cactus”, scenă din spectacol

TEATRU & TEATRU DE PĂPUȘI. În weekendul 11-12 februarie 2023, Teatrului Municipal Baia Mare a programat trei spectacole cu patru reprezentații. Astfel, sâmbătă, 11 februarie, de la ora 10.00 și 11.30, Teatrul de Păpuși din Baia Mare este programat spectacolul „Albă ca zăpada”, după Frații Grimm, în regia lui Kovacs Ildiko. Din distribuție, actorii Irina Oțoiu, Ruxandra Lăzărescu și Vlad Crișan.

 

Albă ca Zăpada este o prințesă, a cărei mame vitrege îi vrea răul, deoarece o invidiază pentru frumusețea sa. Nevoită să fugă de acasă pentru a scăpa cu viață, prințesa nimerește în pădure la căsuța celor șapte pitici. Ajunsă aici, ea se adăpostește în casa acestora și se împrietenește cu ei. Împărăteasa cea rea, aflând că prințesa trăiește, pune la cale diferite planuri de a scăpa de ea, însă piticii o salvează. Când cel mai reușit plan al împărătesei este îndeplinit, un tânăr prinț își face apariția pentru a o salva. Spectacolul durează 60 de minute, iar prețul unui bilet este 7 lei.

 

Sâmbătă, 11 februarie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programată comedia „Grasu` Contrabasu`”, de Ion Sapdaru, în regia lui Radu Dinulescu. Din distribuție fac parte actorii Andrei Han, Claudia Revan, Aurora Prodan, Diana Podăreanu și Rodica Pașca.
Pui mic, Țoancă, Biluță… sunt câteva porecle la care răspunde Pompiliu, 36 de ani, obez și necăsătorit. Are poftă de mâncare, mai puțin poftă de viață. De la vârsta de 6 ani a încăput pe mâna celor trei mătuși mămoase. Nu a avut parte de experiențe erotice. Mătușile rezolvă însă problema. Angajează o prostituată pe post de menajeră, pentru a salva aparențele. Mecanismul, odată pus la punct, ar trebui să dea roade.

 

Spectacolul durează 1 oră și  40 minute, iar prețul unui bilet este 20 lei (preț redus: 10 lei – pentru elevi, studenți, pensionari).

 

Duminică, o comedie romantică

 

Duminică, 12 februarie, de la ora 19.00, la sala studio, publicul este invitat la comedia romantică „Floare de cactus”, în regia lui Daniel Vulcu. Fac parte din distribuția spectacolului, actorii Sanda Savolszky, Dragoș Călin, Denisa Blag, Alex Macavei, Dorin Griguța, Wanda Farkaș, Ioan Costin și Larisa Miskolczi.

 

„Floare de cactus”, un adevărat roller-coaster teatral, este o comedie efervescentă, cu oameni obișnuiți, construită în jurul unor cupluri ce durează cât bulele unei șampanii de calitate. Beneficiind de două ecranizări celebre cu încasări record, un premiu Oscar și cinci premii Globul de Aur, piesa „Floare de cactus” nu are vârstă, tratând dragostea și multiplele ei fațete cu multă dezinvoltură. Și foarte mult umor.

 

Spectacolul durează 2 ore, iar prețul unui bilet este 20 lei (preț redus: 10 lei – pentru elevi, studenți, pensionari).

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here