DOSARUL PENAL “REFUGIAȚII” – Acțiune a polițiștilor maramureșeni la Petrova, într-un dosar de obținere ilegală a 10 milioane de lei alocați cazării refugiaților ucraineni

1
1557

CRIMINALITATE ECONOMICĂ. În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș și cu sprijinul polițiștilor inspectoratelor de poliție județene Cluj, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Mureș, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș și Serviciului Județean Anticorupție Maramureș, pun în executare 117 percheziții domiciliare și 3 mandate de aducere, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de obținere ilegală de fonduri și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

IGPR a anunțat că sunt vizați funcționari din cadrul Primăriei Petrova și 102 persoane, cu privire la care există bănuiala că ar fi obținut, pe nedrept, aproximativ 2.657.650 de lei, sumă care ar fi reprezentat contravaloarea cheltuielilor cu hrana și cazarea pentru cetățeni ucraineni, refugiați.

 

La începutul lunii ianuarie 2023, respectivele persoane ar fi depus la Petrova un număr mare de cereri de decontare, vizând obținerea ilegală a sumei totale de aproape 10 milioane de lei (exact: 9.765.070 de lei) din bugetul Fondului de Rezervă Bugetară. Această sumă de bani a fost ,,blocată” în conturi, fiind amânată plata.

 

* Foto generică

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here