DETALII – Evenimentul “Paști în Maramureș” din Sighetu Marmației, în 26 aprilie, la Muzeul Satului Maramureșean

0
474

PAȘTI ÎN MARAMUREȘ. Administrația publică din Sighetu Marmației va organiza și în acest an evenimentul “Paști în Maramureș”, în a doua zi de Paști, marți, 26 aprilie, de la ora 13.00, la Muzeul Satului Maramureșean. Programul cuprinde momentul religios, prezentarea tradițiilor, obiceiurilor și mâncării tradiționale satelor maramureșene (de la ora 13.30, în gospodăriile din Muzeul Satului) și un spectacol folcloric (de la ora 17.30).

 

În acest sens, Primăria Sighetu Maramației a cerut administrației județene să disponibilizeze 100.000 de lei din fondul de rezervă al Consiliului Județean pentru acoperirea cheltuielilor (onorarii pentru artiști, mâncarea, transportul invitaților, închirierea scenei, tipărirea afișelor, pliantelor, diplomelor și nelipsita miruire financiară a presei locale, simulată în contracte de promovare a evenimentului). De asemenea, pe lângă bani, Primăria Sighetu Maramației a cerut CJ Maramureș să dispună, dacă se poate, ca la spectacolul folcloric să fie prezent și Ansamblul Folcloric Național Transilvania.

 

Defalcat, banii vor fi cheltuiți așa: onorarii artiști – 55.000 lei, mâncare – 20.000 lei, scenotehnică – 20.000 lei, miruirea presei – 5.000 lei (sumă în care probabil sunt incluse și tipăriturile).

 

* Foto: @http://www.turismsighet.ro

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here