PREȚUL LEMNELOR DE FOC – Senator USR Dan Ivan: Noi, cei din USR, am venit cu soluția pe care o susțin cei de la Romsilva și asociația industriei lemnului

0
292

REZOLVAREA PROBLEMEI. Astăzi, 1 noiembrie 2022, în cadrul Comisiei Economice, am avut la raport comun cu Comisia pentru Ape, păduri, pescuit și fond cinegetic, inițiativa legislativă privind plafonarea prețului la lemnul de foc. Această modificare legislativă va genera un haos total pe piață, comercianții opunându-se vehement acestei idei.

 

Ce înseamnă, de fapt, plafonarea prețului la lemnul de foc? Așa cum au explicat deja pentru presă comercianții, să vândă lemnul la prețul impus de stat ar însemna să vândă în pierdere, nefiind profitabil pentru ei să facă acest lucru. În consecință, aceștia vor opri vânzările și consumatorii nu vor mai avea de unde să achiziționeze lemne de foc.

 

O astfel de modificare legislativă va duce la creșterea prețului acolo unde astăzi lemnul este vândut la un preț mai mic, iar în cazul consumatorilor care îl vând la un preț mai mare, plafonarea va favoriza specula și dezvoltarea pieței negre.

 

Noi, cei din USR, am venit cu soluția pe care cei de la Romsilva și asociația industriei lemnului, Prolemn, o susțin, și anume acordarea de ajutoare financiare pentru consumatori.

 

Senator Dan Ivan (USR Maramureș)



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here