SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Săptămâna dansului contemporan la Baia Mare: eXcentric dance team(s) festival

0
299

FESTIVAL DE DANS CONTEMPORAN. În perioada 15-22 octombrie 2023, la Baia Mare, va avea loc eXcentric dance team(S) festival, o săptămână dedicată dansului contemporan. Festivalul este organizat de către Teatrul Municipal Baia Mare, Asociația Non – Centru de Arte Performative din Cluj Napoca și Asociația Culturală Atelier 92, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș, iar timp de 8 zile va reuni la teatrul băimărean, dar și în locații neconvenționale din oraș, cele mai cunoscute trupe de dans din Baia Mare, Cluj-Napoca, Timișoara, București și Sfântu Gheorghe.

 

eXcentric dance team(S) festival urmărește familiarizarea publicului cu dansul contemporan, aducând în același timp beneficii reale orașului Baia Mare: invitați din toată țara, activarea scenei culturale timp de o săptămână prin prezența companiilor și producțiilor invitate și coagolarea publicului din regiune.

 

Spectacolele vor fi prezentate publicului atât în cadrul sălilor de spectacole ale Teatrului Municipal Baia Mare, cât și în spații neconvenționale, precum Fabrica de Ferestre MRK, Vivo Mall Baia Mare, Colegiul de Arte sau foaierul teatrului.

 

Prețul unui bilet la spectacolele din cadrul festivalului este de 10 lei, iar elevii și studenții beneficiază de gratuitate pe baza carnetelor și legitimațiilor, în limita locurilor disponibile.

 

Iată programul primei ediții:

 

* 15 octombrie, ora 18.30, în Foaierul Teatrului Municipal Baia Mare – Deschiderea festivalului eXcentric dance team(s)

* 15 octombrie, ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare – Placebo, producție a Companiei de dans eX-centric dance team din cadrul Teatrului Municipal Baia Mare

* 15 octombrie, ora 20.00, în Foaierul Teatrului Municipal Baia Mare – eXcentric Party

 

* 16 octombrie, ora 19.00,  la Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare  – Faust 3.0 (Asociația NON Centru de Arte Performative Cluj Napoca)

* 16 octombrie, ora 20.00, în Foaierul Teatrului Municipal Baia Mare – eXcentric Party

 

* 17 octombrie, ora 14.00, la Colegiul de Arte Baia Mare – Dans Nomad  (Unfold Motion Timișoara)

* 17 octombrie, ora 17.00, la Vivo Mall Baia Mare – Dans Nomad  (Unfold Motion Timișoara)

* 17 octombrie, ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului Municipal Baia Mare – Altă oră de dans (Scuze, noi! București)

* 17 octombrie, ora 20.00, în Foaierul Teatrului Municipal Baia Mare – eXcentric Party

 

* 18 octombrie, ora 19.00, la Fabrica de Ferestre MRK – Dans Nomad (Unfold Motion Timișoara)

* 18 octombrie, ora 21.30, în Foaierul Teatrului Municipal Baia Mare – Dans Nomad  (Unfold Motion Timișoara)

 

* 19 octombrie, ora 19.00, Sala Studio a Teatrului Municipal Baia Mare – 404: noise. Premieră (Asociația NON Centru de Arte Performative Cluj Napoca)

* 19 octombrie, ora 20.00, în Foaierul Teatrului Municipal Baia Mare – eXcentric Party

 

* 20 octombrie, ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare – Pam Param (Compania M Studio din Sfântu Gheorghe)

* 20 octombrie, ora 20.00, în Foaierul Teatrului Municipal Baia Mare – eXcentric Party

 

* 21 octombrie, ora 18.30, în Foaierul Teatrului Municipal Baia Mare – Lansare de carte “Creativitatea-Marfă. O perspectivă din interiorul scenei culturale independente clujene 2009-2019” de Miki Braniște

* 21 octombrie, ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare –  Are we humans or are we dancers (Compania M Studio din Sfântu Gheorghe)

* 21 octombrie, ora 20.00, în Foaierul Teatrului Municipal Baia Mare – eXcentric Party

 

* 22 octombrie, ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare – Lecția (Compania M Studio din Sfântu Gheorghe)

* 22 octombrie, ora 20.00, în Foaierul Teatrului Municipal Baia Mare – închiderea festivalului eXcentric dance team(s).

 

Biletele se pot achiziționa de pe www.entertix.ro sau de la casieria Teatrului. Informații și rezervări: tel. 0736216437.

 

* Foto generică

 

Teatrul Municipal Baia MareATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here