SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Se deschide Expo Flora 2023, într-o nouă locație: pentru prima dată după 30 de ani, evenimentul nu se desfășoară simultan cu Sărbătoarea Castanelor

0
2559

EXPO FLORA 2023. Joi, 12 octombrie 2023, se deschide cea de-a 38-a ediție a Expo Flora. Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, „sărbătoarea florilor” nu are loc concomitent cu Sărbătoarea Castanelor, eveniment al urbei care de desfășoară din 1993 încoace. Ediția din acest an a Expo Flora, o manifestare administrată acum de Serviciul Public Ambient Urban Baia Mare, se va desfășura în perioada 12-15 octombrie 2023, într-o noua locație, respectiv în Parcul Public Central din Baia Mare (cel de pe strada Serelelor, de lângă Catedrala Ortodoxă).

 

În acest an, expoziția va putea fi vizitată gratuit de doritori (până acum se plătea bilet de vizitare).

 

Expo Flora Baia Mare, o manifestare care include o zonă expozițională de flori, o zonă expozițională a carelor alegorice și o zonă de târg de flori și produse decorative specifice, a fost organizată prima dată la 28 octombrie 1984 (la parterul Casei de Cultură a Sindicatelor), în cadrul sărbătorii Toamna băimăreană. Începând din acel an, 1984, Expo Flora Baia Mare s-a organizat în fiecare an, cu o singură excepție: 2021 (ediție sistată din cauza impunerilor legislative cauzate de pandemia de coronavirus).

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here