SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Patru spectacole în weekend, în Baia Mare

0
258
„Căsătoria”, scenă din spectacol

PROGRAM. În weekendul 28-29 mai, Teatrul Municipal Baia Mare a programat patru reprezentații ale unor spectacole dedicate atât copiilor, cât și adulților. Astfel, sâmbătă, 28 mai, de la orele 10.00 și 11.30, la Teatrul de Păpuși sunt programate două reprezentații ale spectacolului pentru copii “Isprăvile lui Păcală”, după Petre Dulfu, în regia lui Cornel Mititelu. Povestea animată şi muzicală, plină de pilde şi învăţături spuse cu haz de scriitorul Petre Dulfu, este pusă în scenă de actorii  Iulian Bulancea, Vlad Crișan, Liliana Voș, Ruxandra Lăzărescu, Camelia Blidar Strat, Irina Oțoiu. Spectacolul durează 60 de minute, iar prețul unui bilet este 7 lei.

 

Sâmbătă, Căsătoria”

 

Tot sâmbătă, 28 mai, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare are loc spectacolul “Căsătoria”, după N.V. Gogol, în regia lui Mihai Gligan și scenografia lui Mihai Vălu. În distribuție, actorii Sanda Savolszky, Wanda Farkaș, Inna Andriuca, Eduard Bîndiu, Andrei Dinu, Dan Cordea, Mircea Gligor, Raul Hotcaș, Rodica Pașca, Alex Macavei și Andrei Han.

 

Despre spectacol: Mai mulți pretendenți și o fată de măritat își dau întâlnire. E vremea pețitului și fiecare își etalează intențiile și pretențiile. Spectacolul nu își propune să facă o demonstrație despre binefacerile căsătoriei, ci ține să ne arate fața ascunsă a acesteia. E un joc de lumini și umbre în care gândurile, îndoielile, temerile ies la suprafață și tulbură ordinea firească. Alegerea partenerului e o adevărată bătălie. Ce spune rațiunea poate să nu fie pe placul inimii. A renunța la o parte din tine înseamnă și renunțarea la liniștea interioară.

 

Dar dincolo de toate acestea, spectacolul te cucerește prin maniera realist-magică a interpretării textului, prin metafore hazlii și fermecătoare, prin insinuări atent studiate. Comicul ia naștere din situații imprevizibile și replici scânteietoare. După aproape două secole, Gogol ne mai face încă cu ochiul. Spectacolul durează 90 de minute, iar prețul unui bilet este 20 de lei (preț redus: 10 lei).

 

Duminică, „Flori de mină”

 

Duminică, 29 mai, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programat spectacolul „Flori de mină”, de Székely Csaba, în regia Adinei Lazăr și scenografia Irinei Chirilă. În distribuție, actorii Andrei Dinu, Denisa Blag, Eduard Bîndiu, Inna Andriuca și Ioan Costin. Spectacolul ne invită într-un vis lucid, care e realitatea nefardată a zilelor noastre. Închiderea minelor în Maramureș a frânt destine umane, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Oamenii își îneacă amarul în alcool. Iubirile imposibile sunt înăbușite în fașă.

 

Iván și Ilonka au un tată bolnav, țintuit la pat, care vrea să-i dezmoștenească. Lupta cu absurdul vieții crește alarmant numărul sinuciderilor. Violența e și ea rezultanta condițiilor mizere în care își duc traiul cei rămași fără slujbă. Personajele se agață de o fărâmă de speranță: plecarea la oraș.

 

Spectacolul durează 90 de minute, iar prețul unui bilet este 20 de lei (preț redus: 10 lei).

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here