DARE DE MITĂ – Borșeanul arestat pentru că a încercat să mituiască polițiștii care l-au prins băut la volan a semnat acordul de recunoaștere a vinovăției

0
856

BORȘA – MITĂ. Borșeanul Mitică Ștețco (42 de ani), recidivist, reținut în 4 mai și apoi arestat pentru 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită polițiștilor care l-au prins conducând un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice a semnat acordul de recunoaștere a vinovăției, ceea ce înseamnă că va fi judecat în procedură simplificată și va beneficia de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii sau de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei amenzii.

 

Acordul de recunoaștere a vinovăției conține recunoaşterea comiterii faptei şi acceptarea încadrării juridice pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală, precum și felul, cuantumul pedepsei şi forma de executare a acesteia. Acesta se poate încheia numai cu privire la infracţiunile pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau a închisorii de cel mult 7 ani.

 

Conform documentelor din dosar, în 28 aprilie 2022, în jurul orei 21.51, Ștețco a fost surprins de doi agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Borşa conducând un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice. El le-a promis polițiștilor, în mod repetat, remiterea a diverse sume de bani (suma de 10.000 de euro, precum şi alte sume), pentru ca aceştia să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să consemneze în actul de constatare că autoturismul ar fi fost condus de o altă persoană, propuneri respinse de către agenţi.

 

În cursul aceleiaşi seri, după ce a fost condus la sediul Poliţiei, i-a promis unuia dintre cei doi agenţi remiterea sumei de 300 de euro, iar ulterior, în aceeaşi împrejurare şi în acelaşi scop, a încercat în mod repetat să-i introducă acestuia în buzunar o sumă de bani într-un cuantum nestabilit, acţiuni rămase fără rezultat, ca urmare a refuzului agentului de poliţie de a accepta promisiunea, respectiv de a primi suma de bani.

 

De asemenea, în 29 aprilie 2022, în jurul orei 16.22, într-un birou din incinta sediului de poliţie, i-a remis polițistului 400 de euro, pentru a-l determina pe acesta să distrugă actul de constatare încheiat pe numele său şi să încheie un alt act de constatare din care să rezulte că o altă persoană a condus autoturismul, pentru a evita tragerea sa la răspundere penală pentru comiterea infracţiunii şi reţinerea permisului de conducere.

 

Ștețco “i-a promis polițistului că în 2 mai 2022 îi va mai remite 600 de euro, acţiuni urmate de constatarea flagrantă a infracţiunii”, a comunicat, la momentul hotărârii menținerii în arest, judecător Mădălina Elena Cupșa, conducătorul Biroului de informare și relații publice a Tribunalului Maramureș.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here