SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În Baia Mare și Sighetu Marmației, concert de colinde străvechi al grupului MA RA MU

0
270
„MA RA MU”

COLINDE STRĂVECHI. Marți, 26 decembrie 2023 (a doua zi de Crăciun), de la ora 19.00, în sala de spectacole ATP Tech Centre din Baia Mare (localizat pe Bulevardul Regele Mihai I nr. 67 – fostul Bd. București), este programat spectacolul grupului MA RA MU, format din opt artiști care cântă colinde din străbuni într-o formă contemporană și care și-au propus să surprindă ascultătorii cu armonii celeste, căldură sufletească și bucuria renașterii. Biletele sunt disponibile online pe platforma www.evticket.ro, la prețuri cuprinse între 70 de lei și 50 de lei.

 

MA RA MU este format dintr-un colectiv de artiști – surorile Hojda (Ligia, Maria, Flavia, Francesca și Iuliu Augustin), frații Pavel & Corneliu Ulici și Sergiu Cătană – al căror proiect este inspirat de cântecele și poveștile din locul natal, Maramureș. Concertul de colinde face parte dintr-un turneu care în acest an va fi prezentat, în afară de Baia Mare, în Timișoara, Cluj-Napoca, București și Sighetu Marmației – în Sighetu Marmației, concertul este programat în 28 decembrie 2023, de la ora 19.00, în Sala George Enescu a Școlii de Muzică și Arte Plastice (localizată pe str. Mihai Eminescu nr. 5), prețul unui bilet fiind cuprins între 60 de lei și 50 de lei.

 

MA RA MU: „Am colindat prin vârste, am înțeles semnificațiile și esența vechilor tradiții, iar acum, am șters de praf cutiuțele în care am adunat cele mai frumoase cântece pe care le-am auzit la părinți și bătrâni, pentru a le integra și a le reda într-o formă nouă, potrivită fiecăruia dintre noi”.

 

Proiectul MA RA MU a luat naștere în urmă cu 3 ani, iar în ultimii 2 ani grupul a lansat două EP-uri de colinde („Bun gând I” și „Bun gând II”), colecția „Feel The Earth Together” (împreună cu MA RA MI) și single-ul „Cât îi Maramureșu’”. Costumația trupei este realizată de Andra Clițan, designer MA RA MI – colecția de vară (Feel the Earth Together), este o celebrare a culturii românești și conține 10 articole unice, cusute cu meticulozitate și dragoste în Maramureș.



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here