SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Festivalul național de științe din România, pentru a patra oară în Baia Mare

0
328

EVENIMENT – ROMANIAN SCIENCE FESTIVAL 2023. În 15-17 septembrie 2023, în Piața Libertății din Baia Mare, se va desfășura cea de-a 4-a ediție a primului festival național de științe din România, “Romanian Science Festival”, eveniment organizat de Asociația Diaspora Locală. Conform organizatorilor, misiunea festivalului este de a inspira, de a încuraja și de a provoca oameni de toate vârstele și din toate mediile pentru a explora și a întelege lumea din jurul lor.

 

Evenimentul își propune să promoveze educația științelor prin metode non-formale, dedicate publicului larg, și să construiască o punte de legătură dintre diaspora științifică și contextul educațional din România, oferind modele de succes și orientare în cariera tinerilor.

 

Romanian Science Festival oferă o platformă care reunește pasionații de știință, în cadrul evenimentului fiind programate prezentări și ateliere în școli și licee, târguri de știință în aer liber, expoziții, caravane științifice, mentorat, campanii educaționale, voluntariat și webinarii. În acest proiect sunt angrenați peste 350 de voluntari, pentru un public de peste 5.000 de persoane (vor participa elevi de la licee din municipiul Baia Mare, precum și cadre didactice, mentorii fiind studenți din România și din străinătate).

 

Evenimentul a fost organizat prima dată în Baia Mare în anul 2017, următoarele ediții având loc în anii 2019 și 2022 (inițial la Colegiului Național „Vasile Lucaciu”, apoi în Piața Cetății). Intrarea publicului este liberă.

 

* Foto generică: @Romanian Science Festival

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here