SPECTACOL – La Baia Mare, concert de jazz cu Mark Oselski Trio din Republica Moldova: invitat special, soprana băimăreană Cristina Tohătan

0
516

SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ. Vineri, 15 aprilie 2022, de la ora 19.00, la ATP Tech Center din Baia Mare, are loc concertul de jazz susținut de Mark Oselski Trio, invitată specială este soprana băimăreană Cristina Tohătan, care va interpreta cateva piese din oratoriu. Evenimentul este organizat de Culture Street Records, cu sprijinul asociației Filadelfia Mission, iar biletele se pot procura pe eventim.ro.

 

Pe lângă compozitiile originale semnate de Mark, artiștii vor interpreta și piese din Oratoriul „Mesia” de G. F. Handel, prelucrate în stil propriu de muzician.

 

Mark Oselski este un pianist, compozitor și producător muzical din Chișinău (Republica Moldova). A început să cânte jazz încă la liceu, iar la 19 ani a înregistrat primul său album – „Rancho Moldova”. A fost implicat în multiple proiecte muzicale, cele mai importante fiind “Alex Calancea Band”, “Dan Balan”, “Zdob si zdub”, “Wallmark” și “Not an idol”.

 

Ca interpret de jazz a participat la festivaluri precum “Sibiu Jazz Festival”, “Brăila Jazz Festival”, “Jazz’n Chișinău” și “Ethno Jazz Festival Chișinău”. În 2020 a lansat cel de-al treilea album al său – “Places”. În prezent colaborează cu Denis Pashkevich și Sebastian Studnitki la cel de-al patrulea album – “Sunday Jazz”, care urmează să fie lansat în curând. Muzica sa reprezintă nu doar partea de improvizație caracteristică stilului, cât și compoziția artistică desfășurată ca element caracteristic muzicii academice moderne.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here