SE ÎNTÂMPLĂ ACUM – Habemus abies! (Avem brad!): s-a montat bradul de Crăciun în Centrul Vechi din Baia Mare, în 21 noiembrie 2020

1
1442

S-A MONTAT BRADUL… În această după amiază, în Centrul Vechi al municipiului Baia Mare, acolo unde cu ceva ani în urmă s-a forat o groapă specială pentru montatul bradului tradițional, de dimensiunea unui canal de scurgere a apelor de pe carosabil (și care după demontare e acoperită cu pavaj, urmând să fie decopertată în noiembrie), s-a montat bradul 2020. E doar 21 noiembrie pe calendarul nostru, ne gândim că și pe al vostru, dar nimic nu e surprinzător în Baia Mare, doar în 2019 au montat bradul în 16 noiembrie, pentru că omul gospodar își face iarna car și vara sanie.

 

 

 

Deci, Baia Mare are brad, montat, de 24 de metri (din care zic specialiștii că vreo 2 metri îl înfig în gura aia de canal, dar tot rămâne la suprafață 22 de metri), zice comunicatoarea Primăriei, de 15-20 de metri, zice primarul Cătălin Cherecheș (dar el nu e la fața locului, fiind izolat din motiv de contact direct cu șoferul său, pozitiv COVID-19, deci credem comunicatoarea).

 

Bradul (a fost adus din Ferneziu a zis comunicatorul oficial al Primăriei, dar nu e adevărat, a fost adus tocmai din Baia Mare, de pe strada Fierăstrăului, din curtea unei doamne care a reclamat că e în risc să se prăbușească bradul peste casă) e puțintel mai mic decât cel din ultimii ani, dar, ca de fiecare dată e cel mai mare și mai frumos brad din țară (sigur, nu e, dar așa ni se recită, de parcă suntem mai bogați, frumoși, deștepți și fericiți dacă suntem mințiți anual cu această deja redundantă propoziție). Operațiunea recoltarea (de către silvicii ocolului Baia Mare), transportul și montarea bradului a fost supervizată de șeful Ocolului Silvic Baia Mare, Călin Lupșe, în lipsa primarului Cherecheș (care, v-am zis, e în izolare).

 

* Foto: Primăria Baia Mare

 

2mnews

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here