GALERIE FOTO – “Veghea hidrologică”: cum muncesc hidrologii maramureșeni în această perioadă de risc la inundații

0
517

MUNCA HIDROLOGILOR. Deși avertizarea hidrologică Cod Galben se menține în Maramureș până sâmbătă, 8 ianuarie 2022, la miezul nopții, iar în zona de risc ridicat (pe râurile din bazinele hidrografice Tisa – în Maramureș, pe sectorul aferent stației hidrometrice Valea Vişeului) până duminică, 9 ianuarie 2022, la ora 9.00, în acest moment situația hidrologică este sub control, a anunțat Administrația Bazinală de Apă (ABA) Someș-Tisa.

 

Pentru o mai bună informare a publicului interesat, ABA Someș-Tisa a prezentat imagini privind modul în care muncesc hidrologii în perioadele de risc la inundații, monitorizarea nivelurilor și a debitelor tranzitate prin secțiunile stațiilor hidrometrice în timpul viiturilor prezentând o importanță deosebită.

 

În imaginile prezentate în galeria foto puteți vedea hidrologii SGA Maramureș efectuând măsurători cu ajutorul echipamentelor de tip ADCP (Acoustic Doppler Current Profiler) – tehnologie de ultimă generație care scurtează timpul efectiv dedicat măsurătorilor și dă posibilitatea transmiterii debitelor direct în softurile și aplicațiile utilizate de hidrologi (activitatea hidrologilor are la bază informațiile primite de la stațiile hidrometrice, la viituri, muncitorii hidrometri citesc și transmit cu frecvență sporită nivelurile cursurilor de apă în secțiunile stațiilor hidrometrice).

 

În această perioadă, hidrologii din serviciile aflate în subordinea ABA Someș-Tisa au realizat măsurători ale debitelor și au monitorizat viiturile formate în Maramureș pe râurile Tisa, Someș și Lăpuș.

 

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here