IARNĂ – În Maramureș, a nins pe Gutâi, Prislop și zonele montane: strat de zăpadă de 7 centimetri la stația meteo Iezer

0
2118

VREMEA ÎN MARAMUREȘ. În noaptea trecută, în Maramureș cel mai frig a fost la Ocna Sugatag, unde s-a înregistrat -1 grad Celsius, iar la Târgu Lăpuș temperatura a scăzut până la 0 grade celsius. Vremea s-a răcit în Maramureș, iar în zonele de deal și de munte a căzut lapoviță și ninsoare.

 

În Pasul Gutâi, unde pe o distanță de 15 kilometri de pe DN 18 s-a depus un strat de zăpadă frămîntată de 1 centimetru, două utilaje au răspândit 22 de tone de material antiderapant – adică o medie de 1,5 tone de antiderapant pe kilometru! Și în Pasul Prislop, aflat în aceeași situație ca și pasul Gutâi, drumarii au acționat cu două utilaje și au raportat răspândirea a 24 de tone de material antiderapant, iar pe tronsoanele ale DN 18, la coborârea spre Mara s-au mai împrăștiat 10 tone de antiderapant. Să fie.

 

La Stația Meteorologică Iezer, stratul de zăpadă proaspăt depus măsoara până la 7 centimetri. Conform meteorologilor, sâmbătă vremea va fi închisă în Maramureș, iar în zona montană se vor consemna precipitații mixte, de slabă intensitate, cu vânt cu intensificări temporare. Maximele termice se vor încadrea între 4 și 6 grade Celsius, iar minimele, între 0 și -4 grade Celsius.

 

* Foto: Instituția Prefectului Maramureș

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here