SALVATORI LA „MONDIALE” – Un echipaj al ISU Maramureș, participă la cea mai prestigioasă competiţie de descarcerare şi prim-ajutor: World Rescue Challenge

0
356

DESCARCERARE ȘI PRIM-AJUTOR. În perioada 16-21 octombrie, pe insula Lanzarote (Spania), echipajul de prim ajutor al ISU Maramureș participă la World Rescue Challenge 2023, alături de cele mai bune echipe de pompieri şi paramedici din 16 ţări (Africa de Sud, Australia, Belgia, Brazilia, Cehia, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Paraguay, Portugalia, România, Spania şi SUA). Echipajul maramureșean (de 4 persoane) este vicecampion național la Proba de Prim ajutor calificat, titlu obținut în finala Competiţiei naţionale de descarcerare şi de acordare a primului ajutor calificat 2023 (faza finală s-a desfășurat la Iași, la începutul lunii septembrie).

 

Alături de maramureșeni, din România mai concurează încă 3 echipe (două de la ISU Bucureşti-Ilfov și una de la ISU Iaşi – la ediția de anul trecut, echipa de prim-ajutor a ISU Bucureşti-Ilfov a devenit campioană mondială la acordarea de prim-ajutor calificat în traumă).

 

Pompierii maramureșeni vor reprezenta România la proba de traumă (împreună cu o echipă ISU București, campioană națională), iar la proba de descarcerare țara noastră va fi reprezentată de două echipe (de la ISU București-Ilfov și de la ISU Iași).

 

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a explicat că acest tip de competiţie are un scop important: “dezvoltarea capacităţilor de intervenţie, promovarea noilor tehnici şi prezentarea celor mai recente tehnologii în domeniul salvării de vieţi, cu accent pe colaborarea în echipă şi conştientizarea impactului accidentelor rutiere asupra pierderii de vieţi omeneşti”.

 

Conform regulamentului, echipele se vor confrunta cu scenarii complexe care le vor pune la încercare abilităţile, rapiditatea şi tehnicile de descarcerare, precum şi modul în care aplică manevrele de salvare pentru victimele cu afecţiuni grave.

 

* Foto: @ISU; @Mihai Talpan

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here