S-A DECIS – Vlad Duruș (USR) îl înlocuiește în funcția de prefect de Maramureș pe Nicolae Silviu Ungur (PMP): subprefecți de la PNL și UDMR

1
4547
Vlad Duruș, Nicolae Ungur

UN PREFECT, DOI SUBPREFECȚI. Les jeux sont faits, rien ne va plus. S-a decis. Coaliția de guvernare PNL & USR PLUS & UDMR și-au împărțit funcțiile de prefect şi subprefect. PNL va avea 23 de prefecţi şi 47 de subprefecţi, USR-PLUS va avea 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi, iar UDMR va avea 5 prefecţi şi 10 subprefecţi. Ce se întâmplă, ies prea mulți subprefecți la numărătoare? Nu, aritmetica nu vă joacă feste, ci politicul: ca noutate, în ficare județ vor exista câte 2 subprefecți (adică a fost dublat numărul acestora, să fie pentru toată lumea).

 

În județul Maramureș, funcția de prefect va reveni USR PLUS care îl va nominaliza pe fostul deputat USR Vlad Emanuel Duruș (31 de ani), acesta urmând să-l înlocuiască pe actualul prefect, Nicolae Silviu Ungur, propulsat în funcție politic de PMP în decembrie 2019 (în locul pesedistului Vasile Moldovan, acum primar al municipiului Sighetu Marmației). Ungur se va întoarce în funcția pe care o avea înainte de numirea sa la Palatul Administrativ, respectiv cea de consilier superior la Serviciul Control pe Teren al APIA Maramureș.

 

Duruș, originar din Baia Mare, este absolvent al Facultății de Drept de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și al studiilor post-universitare de masterat în Științe penale și criminalistică. În perioada 2016-2020 a fost deputat de Maramureș, fiind primul parlamentar USR Maramureș – în 2019, a fost ales vicepreședinte al Camerei Deputaților, fiind cel mai tânăr parlamentar care a deținut această funcție.

 

Cele două funcții de subprefect de Maramureș au revenit PNL și UDMR. Liberalii au două variante: fie o vor păstra în funcție pe actuala subprefect Mihaela Oana Oșanu (foto mic stânga), venită în funcție în martie 2020 din postul de director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Maramureș, fie aceasta va fi promovată în structuri guvernamentale și va fi înlocuită cu un alt membru PNL.

 

Nici UDMR nu stă într-o singură variantă, adică nu are o certitudine, însă favorită la ocuparea funcției de subprefect ar fi Krizsanovszki Enikő Erzsebet (foto mic dreapta), director adjunct la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Maramureș, alta fiind fosta subprefect Pataki Ana-Maria, consilier superior la Serviciul Economic APIA Maramureș.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Micuțul Mirean de Lapus schimbat cu Micuțul Maturizat devreme. Bonus: Nicio iluzie.
    P.S. Vocea pițigăiată a micuțului dur(uș)a ține loc de sula prefecturii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here