RUGBY – Campioana Știința Baia Mare pierde dramatic, în ultima secundă, la București, cu Steaua

0
439

LIGA NAȚIONALĂ. Sâmbătă, 8 mai 2021, la București, în etapa a 3-a a SuperLigii de rugby, campioana CSM Știința Baia Mare a pierdut cu CSA Steaua cu 18-17 (9-9), un meci exact așa cum arată scorul: extrem de echilibrat, a cărui soartă a fost deschisă oricărui rezultat până în ultima secundă (de această dată extrimarea nu e metaforică, ci reală, băimărenii putând câștiga dacă transformau în ultima secundă eseul marcat de Immelman).

 

Antrenorul Eugen Apjok a început meciul cu următorul 15: David Feliuai, Mihai Lămboiu, Jason Fareti Tomane, Sione Fakaosilea, Marian Apostol, Taniela Rawaqua Maravunawasawasa, Axasman Kisting, Constantin Pristaviță, Ovidiu Cojocaru, Domițian Mureșan, Florian Roșu, Marius Dănilă (cpt.), Dumani Mtya, Oliver Immelman, Beka Bitsadze.

 

Cei care au deschis scorul pe Stadionul Ghencea în meciul arbitrat de Robert Diaconescu (Năvodari) au fost gazdele, stelistul Tudor Boldor transformând o lovitură de pedeapsă de la jumătatea terenului (min. 3), apoi tot el transformând pentru 6-0 o lovitură de pedeapsă de la aproape 40 de metri (min. 6). Știința revine în joc prin transformerul fijian Taniela Rawaqa (la fel de sigur în prima repriză ca și omologul Boldor), care înscrie 3 lovituri de pedeapsă. Steliștii egalează prin același procedeu (și același marcator, Boldor), în min 37, și se intră la vestiare la egalitate perfectă 9-9 (3-3 la lovituri de pedeapsă transformate).

 

În repriza a doua, Boldor (incredibilă formă/pregătire) transformă de la peste 50 de metri și duce Steaua în avantaj. E duelul transformerilor, ne-am înțeles! Așa că Taniela Rawaqa transformă de la 35 de metri (min. 68), dar stelistul Daniel Plai își intră în rol cu un drop-gol de la aproape 40 de metri și apoi cu o transformare a unei lovituri de pedeapsă și duce din nou Steaua în avantaj: 18-12. În ultimele 5 minute, băimărenii presează, se aruncă în atac în căutarea eseului, procedeu reușit în ultimul atac și scorul devine 18-17, iar fijianul Taniela Rawaqa se pregătește pentru a deveni eroul partidei. În viață sunt și momente din acestea: transformerul campioanei ratează și Steaua câștigă la limită.

 

Steaua București – Știința Baia Mare: 18-17 (9-9), au marcat Tudor Boldor (4 lovituri de pedeapsă), Daniel Plai (1 lovitură de pedeapsă, 1 drop-gol) / Taniela Rawaqa (4 lovituri de pedeapsă), Nicollas Immelman (1 eseu). Știința se pregătește pentru etapa a 4-a, când joacă acasă cu Dinamo București.

 

* Foto: @ SuperLiga

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here