AU CÂȘTIGAT – Minaur învinge clar Steaua la Baia Mare și se pregătește pentru o dublă cu CSM Focșani, în campionat și Cupa României

0
1270

HANDBAL MASCULIN – LIGA I. Joi, 4 aprilie 2024, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 21-a a Ligii I la handbal masculin, Minaur Baia Mare a câștigat, cu 32-27 (16-13), partida cu Steaua București. Meciul, arbitrat de cuplul Anton Drăgănescu din Târgu Jiu & Silviu Rădulescu din Drobeta Turnu-Severin, a opus echipele clasate pe locurile 3 (Minaur) și 10 (Steaua).

 

Odinioară un derby al campionatului, Minaur – Steaua este acum, cel puțin în aparență, un meci dezechilibrat din cauza formei pe care o traversează echipa bucureșteană. Totuși, în confruntarea dintre Minaur și Steaua se observă o situație atipică: toate ultimele 5 meciuri directe (disputate din noiembrie 2021 încoace) s-au încheiat cu victoria oaspeților, inclusiv cel din tur, când băimărenii au câștigat cu 35-31 la București.

 

Minaur are un avantaj din acest punct de vedere, 3-2, dar acum joacă din nou pe teren propriu. Însă Steaua nu trece prin cea mai bună formă a sa, fiind eliminată din EHF European Cup în sferturi și aflându-se pe locul 10 în campionatul autohton. Și băimărenii se confruntă cu o problemă (pe lângă cea a ritmicității plății contractelor): lupta pe trei fronturi sportive (campionat, cupă și cupele europene) cu un lot deja obosit și foarte subțire (redus numeric – de multe ori, Minaur nici n-a putut să completeze toate locurile de pe foaia de joc). Dar trecutul ne-a arătat că în sport orgoliile depășesc bariera locului din clasament sau al formei sportive.

 

După studiul inițial, ușor prelungit (până în min. 7), care a dat nota de echilibru aparent (3-2), băimărenii se distanțează la două goluri, iar în min. 11, după reușita lui Erik Pop, ajung la 4 goluri diferență: 7-3. Până cu 5 minute înaintea finalului, însă, steliștii reușesc să reducă din handicap, Minaur conducând cu o diferență minimă: 13-12.

 

Finalul de repriză aparține gazdelor, cu Terekhov din nou în formă bună și cu Vujovic, Kozakevych și Cumpănici în postură de cei mai eficienți jucători ai finalului de repriză, o repriză finalizată cu golul lui Cumpănici și intrarea Minaurului la vestiare cu o diferență de 3 goluri: 16-13.

 

În repriza secundă, Minaur reîncepe distanțarea, în min. 33 Kotrc marcând pentru primul avantaj de 4 goluri. La jumătatea reprizei, băimărenii aveau deja un avantaj liniștitor: 24-19. Apoi însă urmează o perioadă de secetă în atacul Minaurului, gazdele jucând aproape 5 minute fără să înscrie (între minutele 44 și 49). În ultimele 5 minute, după golul lui Botea (el a marcat ultimele 4 goluri ale băimărenilor) s-a intrat cu scorul 30-24 și era greu de prevăzut un alt învingător decât Minaur – parametrii tehnici semnificativi indică faptul că Vujovic, Terekhov, Botea, Cumpănici și Erik Pop (în această ordine) au avut cele mai bune contribuții la jocul echipei.

 

Fluier final: 32-27. Victorie confortabilă. Pentru Minaur au marcat: Botea (8 goluri), Vujovic și Cumpănici (câte 7 goluri), Erik Pop și Kotrc (câte 3 goluri), Kozakevych (2 goluri), Nagy și Fotache (câte 1 gol). Terekhov, salutar: 9 intervenții salvatoare (procentaj de salvări: 31%). De la Steaua s-au remarcat: Nemanja și Milosevic (câte 6 goluri). Două sublinieri: de la steliști au marcat 12 jucători (practic, unul singur nu a marcat: iranianul Alireza Mousavi) și reprizele au fost aproape identice din punctul de vedere al golurilor marcate (16-13 prima repriză, 16-14 repriza a doua).

 

În urma victoriei, Minaur rămâne pe locul 3 în Liga I (este maximum din ce poate obține în această ediție). Următorul joc în campionat este programat în 10 aprilie, în deplasare, cu CSM Focșani 2007 (locul 9), echipă pe care Minaur o întâlnește și în 16 aprilie, de acea dată la Baia Mare și în sferturile de finală din Cupa României. După care urmează dubla cu islandezii de la Valur în semifinalele EHF European Cup. Greu pe trei fronturi, dar până acum sportivii au tras de ei și au făcut față cu brio.

 

* Foto: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here