PREVIZIBIL – Minaur Baia Mare a pierdut la 6 goluri diferență cu campioana Dinamo București (GALERIE FOTO)

0
157

LIGA NAȚIONALĂ – HANDBAL MASCULIN. Sâmbătă, 8 mai 2021, în etapa a 28-a a Ligii Naționale la handbal masculin, în turneul din Sala Rapid București, Minaur Baia Mare a pierdut, previzibil, cu 25-31 (7-14) cu campioana en-titre Dinamo București. În urma acestei victorii, Dinamo a devenit și matematic campioană națională în ediția 2020-2021 (este al cincilea titlu de campioană consecutiv și al 17-lea din istoria clubului alb-roșu!).

 

Un meci al apărărilor (cu sclipiri pentru portarii Ciobanu vs. Makrem Missaoui), în care primul gol a fost marcat după mai bine de 3 minute de joc (a înscris Buzle, pentru Minaur) și în care Dinamo a început să se distanțeze doar din min. 5, cu 4 goluri marcate în 5 minute (min. 10, 2-5), a avut o primă repriză în care băimărenii au încercat să se țină în plasa campioanei (min. 20, 4-8). Campioana pune 7 goluri în plus pe tabelă în min. 26, 5-12, și încheie repriza cu 7-14.

 

A doua repriză începe inspirat pentru dinamoviști, care merg la 9 goluri diferență în min. 33 (8-17), apoi la 10 goluri (min. 39, 12-22) și problema învigătoarei nu se mai pune la îndoială. Dinamo menține avantajul de 10 goluri până în min. 52 (18-28), apoi Minaur are o răbufnire care contează doar pentru orgoliu și revine treptat, reducând diferența.

 

Pentru echipa antrenată de Pop au înscris Bera (6 goluri), Dobra (5 goluri), Makaria și Skrobic (câte 3 goluri), Buzle și Haiduc (2 goluri), Kotrc, Bușecan, Ciobanu și Ramba (câte 1 gol). De la Dinamo s-au remarcat Gavriloaia (7 goluri) și Asoltanei (5 goluri).

 

Următoarele meciuri: Minaur joacă în 10 mai cu CSU Suceava și în 11 mai cu Potaissa Turda (cel mai probabil, vicecampioana ediției), în cadrul aceluiași turneu din Sala Rapid. Rațiunea spune că Minaur va încheia pe locul 5 (primul care nu asigură prezența într-o cupă europeană).

 

 

* Foto: CS Dinamo București

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here