RISIPITORII – Au cheltuit 2.000 de euro din banii judeţului pentru găsirea simbolului care să marcheze intrările în Maramureş şi au montat tot porţi maramureşene

1
576
27 noiembrie 2014 - Imagine de la montarea porții de pe Mesteacăn, la o lună de la sifonarea banilor pentru concursul de simboluri

NELEGAL. Curând se împlinesc trei ani de când, la ordinul preşedintelui Zamfir Flore Ciceu, consilierii maramureşeni au ridicat mâinile, ca pinguinul extremităţile, votând organizarea unui concurs de soluţii pentru găsirea unui simbol care să marcheze toate intrările în judeţ. Există chiar şi o Hotărâre în acest sens, nr. 75/2014, pentru ca totul, nu-i aşa?, să se încadreze într-un simulacru de legalitate.

 

Conform respectivei Hotărâri, „se aprobă alocarea sumei de 9.000 lei pentru premierea câștigătorilor concursului de soluţii, sumă ce va fi repartizată astfel: Premiul I – 3.500 lei, Premiul II – 2.000 lei, Premiul III – 1.500 lei, Premiul Special al Publicului – 2.000 lei (decernat variantei care a întrunit aprecierile publicului). (…) Sumele necesare vor fi suportate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Maramureş.”.

 

Concursul a început în 20 iunie 2014 şi a suscitat un interes „enorm” în rândul maramureşenilor, din cei peste 460.000 de locuitori înghesuindu-se să voteze… 815 (cu tot cu cei din aparatul propriu al CJ). În fine, în septembrie 2014, s-a anunţat: a câştigat Ana Maria Cosma „din Târgu Lăpuş” (5.500 lei, pentru că a luat şi premiul publicului), pe locurile 2 şi trei clasându-se copiii sculptorului Ioan Marchiş (Daniel şi Lucian).

 

Lucrarea câştigătoare, pe care o vedeţi în imagine, reprezintă un fragment de poartă maramureşeană, care conţine elemente specifice acesteia (soarele şi funia), fiind proiectată pe un soclu de piatră. Conform regulamentului, aceasta urma să fie realizată în mai multe exemplare care să fie amplaste pe căile de acces rutier, la limita de judeţ, anunţând intrarea în Maramureş. Numai că elanul lui Ciceu s-a fâsâit la acest nivel şi nu s-au mai întocmit documentaţiile pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi realizare a lucrării.

 

Mai mult, inutilitatea concursului pare să fie premeditată, în contextul în care în octombrie 2014 s-a făcut premierea şi în noiembrie 2014 s-a montat o nouă poartă maramureşeană, tradiţională, şi nu simbolul desemnat câştigător, la intrarea în judeţ dinspre Sălaj, pe DN 1C, în zona Pasului Mesteacăn (comanda fiind dată încă din 2013 lui Toader şi Ioan Bârsan).

 

Nu ştiu la ce capitol infracţional se încadrează această nelegalitate cu concursul, dar poate ne ajută vreun procuror mărinimos, pentru că vorbim despre o investiţie făcută din bugetul public pentru un scop care a fost deturnat premeditat şi nu a mai fost şi nici nu va mai fi atins nicicând.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Daca dl Ciceu a fost un rispitor, ca asta reiese din articolul dvs, dl Zetea cum e? Ca si dansul era vicepresedinte la consiliul judetului in acea perioada iar acum e chiar presedinte. Nu tot un risipitor? Ba da crede ca e chiar un risipitor si dansul. Dar pe astia nu i intereseaza de noi, ei beau si mananca si cheltuie cu femei la rastaurante din strainatate 2000 de euro pe saptamana. Ii doare in fund de Maramures. Doar cersesc voturi nesimtitii !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here