REZULTAT TRAGERE LA SORȚI – Minaur joacă în sferturile EHF European Cup cu echipa austriacă Bregenz Handball, primul meci la Baia Mare

0
412

HANDBAL MASCULIN – EHF EUROPEAN CUP. Minaur Baia Mare va avea ca adversar în sferturile de finală ale EHF European Cup echipa austriacă Bregenz Handball, a decis astăzi, 20 februarie, tragerea la sorți efectuată de reprezentanții Federației Europene de Handbal (EHF).

 

Meciul tur va avea loc la Baia Mare, în 23 sau 24 martie (cele două echipe urmează să stabilească data), iar returul va avea loc la în 30 sau 31 martie. Tot astăzi s-a stabilit și împerecherea câștigătoarelor în semifinalele competiției, programate în ultimele două weekend-uri din aprilie. În cazul în care se va califica în semifinale, Minaur va întâlni câștigătoarea din sfertul Steaua București – Valur (Islanda), cu primul meci pe terenul adversarei, iar returul la Baia Mare.

 

Iată programul complet al sferturilor de finală din EHF European Cup:

• Olympiakos SFP (Grecia) – MRK Krka (Slovenia);

• FTC-Green Collect (Ungaria) – TATRAN Presov (Slovacia);

• Steaua București (România) – Valur (Islanda);

• Minaur Baia Mare (România) – Bregenz Handball (Austria).

 

Cine este adversara Minaurului

 

Bregenz Handball a fost fondat în 1946 ca secțiune a SC Schwarz-Weiß Bregenz (alte secțiuni ale clubului includ fotbalul și tenisul de masă), într-un moment în care handbalul se juca încă în 11 și pe terenuri de dimensiunea celui de fotbal. La început, echipa juca în Liga germană de handbal.

 

Echipa a jucat în cea de-a doua ligă germană până în sezonul 1995-1996, când a activat în liga a doua austriacă, secția de handbal despărțindu-se de SC Schwarz-Weiß Bregenz și devenind club de sine-stătător, reușind promovarea în prima ligă în 1998. Denumirea echipei s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul timpului, în funcție de sponsorul principal de la momentul respectiv: Casino Zima Alno Bregenz, PTA Bregenz, Post Bregenz, jet2web Bregenz, A1 Bregenz. Începând din 2012, conducerea clubului a decis că sponsorul principal nu mai poate influența denumirea clubului și echipa a rămas că denumirea de astăzi. În acest moment, se clasează pe locul 4 în Liga I din Austria (după Handball Tirol, Alpla Hard și Fuchse.

 

Echipa este de 9 ori campioană a Austriei (ultima dată în 2010) și a câștigat de 5 ori Cupa Austriei (ultima dată în 2006) și de 2 ori Supercupa Austriei (ultima oară în 2022). La nivel internațional nu au câștigat niciun trofeu, cele mai importante realizări fiind faza grupelor în Champions League și sferturi în EHF European Cup.

 

În această ediție a EHF European Cup, echipa austriacă a eliminat Mistra (Estonia) – 30-25 și 33-24 -, VHC Sviesa (Lituania) – 32-23 și 27-30 -, Runar Sandefjord (Norvegia) – 33-29 și 28-29 – și Förthof UHK Krems (Austria) – 26-26 și 33-30.

 

Masivul pivot Tobias Wagner (1,98 m) cu 44 de goluri macate este golgheterul echipei în actuala ediție a EHF European Cup, urmat de extrema stângă Sebastian Burger cu 42 de goluri și de interul dreapta Markus Mahr cu 38 de goluri.

 

Clubul austriac are doar 4 străini în lot: germanii Andreas Schroder (inter stânga – 33 goluri în actuala ediție a European Cup), Luca Munzinger (inter dreapta – 9 goluri) și Matthias Brombeis (inter stânga – 4 goluri) și slovenul Matic Kotar (centru – 21 de goluri).

 

* Foto: @EHF

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here