AU PIERDUT DISPUTA NOU-PROMOVATELOR – CSM Sighetu Marmației pierde și la penultima clasată și rămâne pe locul 8 în serie

0
332

FOTBAL – LIGA A III-A. Sâmbătă, 24 septembrie 2022, pe Stadionul Victoria din Carei, în meci contând pentru etapa a 5-a a Ligii a III-a Seria a 10-a fotbal, CSM Victoria Carei a învins, cu 2-1, echipa CSM Sighetu Marmaţiei. Meciul, care a opus echipele de pe locurile 9 (penultimul, Victoria) și 8 (CSM), respectiv cele două nou-promovate din Seria a 10-a, a adus gazdelor nu doar primele puncte, ci și prima victorie în această ediție a Ligii a III-a, după o succesiune de 4 înfrângeri consecutive.

 

Antrenorul Adrian Iencsi a început partida cu următorul 11: Cebotari – Ofrim, Dunca, Gherman, Catrina – Andreas, Novoselenszki (cpt.), Chirilă – Pop, Gondiu, Tutuța. Sighetenii au reușit să deschidă scorul relativ repede, în min. 17, prin tânărul vârf din Republica Moldova, Gheorghe „Gigi Gondiu” (20 de ani, jucător împrumutat de la echipa de tineret a CFR Cluj), care a speculat o eroare de defensivă. Cu acest unic gol s-a încheiat prima repriză.

 

În partea a doua a jocului, elevii lui Marius Bostan au atacat mai mult și stăruința li s-a concretizat în golul egalării, marcat în min. 55 de nigerianul Chukwuebuka Nwokocha „Nelson” (24 de ani).

 

Mai mult, pentru a crește tensiunea din final, în min. 80 sighetenii rămân în 10, după eliminarea estonianului Deivid Andreas (venit în vară de la echipa a doua a clubului Lleida Esportiu B, care joacă în Liga a VIII-a în Spania), iar în min. 82, gazdele marchează golul victoriei, prin Luca Tincău, dintr-un penalty acordat de centralul Claudiu Gaitin din Timişoara.

 

Victoria Carei – CSM Sighetu Marmaţiei: 2-1 (0-1), au marcat Nwokocha Chukwuebuka „Nelson” (min. 55), Luca Tincău (min. 82 – 11 metri) / Gheorghe Gondiu (min. 17). În urma înfrângerii, CSM Sighetu Marmației rămâne pe locul 8 cu 4 puncte din 5 meciuri (o victorie, un egal și 3 înfrângeri). În etapa următoare, sighetenii joacă acasă, în 1 octombrie, de la ora 15.00, cu liderul Seriei a 10-a, CSM Satu Mare, echipă care în această etapă a bifat prima înfrângere (1-0, la Gloria Bistrița-Năsăud) după o serie de 4 victorii consecutive.

 

* Foto: @CSM Sighetu Marmației

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here