CONTRACT – De cât antiderapant se estimează că este nevoie în această iarnă pentru deszăpezirea drumurilor naționale din Maramureș

0
374

TRAFIC – IARNA, MARAMUREȘ. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj (care are în subordine Secția de Drumuri Naționale – SND – Baia Mare), estimează că va plăti 270.725 lei (sumă care include TVA) pentru achiziția nisipului necesar amestecului antiderapant care va fi folosit pentru deszăpezirea tronsoanelor de drum național din județul Maramureș.

 

La un preț de achiziție decent (practicat în acest moment pe piață), respectiv 50 de lei/tonă cu transport inclus la baza de deszapezire a SND Baia Mare, rezultă o cantitate de circa 5.400 tone. În mod normal, mixtura arhaică folosită la deszăpeziri este în procent de 70% nisip și 30% sare, ceea ce înseamnă că drumurile naționale din județ vor avea disponibilă o cantitate de circa 8.000 de tone de antiderapant.

 

În Maramureș sunt 373 de kilometri de drumuri naționale, dar mai multe sectoare sunt închise circulației pe timp de iarnă. Practic, ar fi alocată o cantitate medie de circa 25-26 de tone de antiderapant (amestec de nisip și sare) pe fiecare kilometru de drum național din Maramureș deschis circulației pe timp de iarnă, cel puțin în primele două luni cu zăpadă.

Contractul va fi atribuit ofertantului care licitează prețul cel mai mic (ofertele sunt așteptate până în 20 octombrie 2022) și va fi încheiat pe o perioadă de două luni. SND Baia Mare administrează 7 districte: Baia Mare, Baia Sprie (Gutâi), Sighetu Marmației, Vișeu, Borșa, Petrova și Târgu Lăpuș.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here