PLAN – Producătorul polonez de țigle metalice Blachotrapez introduce în acest an în producție a doua hală de la Baia Mare și vizează o creștere cu 45% a cifrei de afaceri

0
924

STRATEGIE. Producătorul polonez de țigle metalice Blachotrapez introduce în acest an în producție a doua hală de la Baia Mare și și-a bugetat anul pe o prognoză de creștere cu 45% a cifrei de afaceri, până la 160 de milioane de lei.

 

Noua hală de producție are o suprafață de 1.500 mp (ceea ce înseamnă o extindere a suprafeței de producție cu 66%), iar proiectul de modernizare, estimat la 12,4 milioane de lei din care 50% ajutor de stat, cuprinde și un nou sediu al firmei (imobil de circa 900 mp), precum și updatarea automatizării sistemului de producție. Noua investiție se va materializa prin creșterea ofertei de vânzare cu patru noi tipuri de țiglă metaliă.

 

Blachotrapez, lider al pieței poloneze de acoperișuri metalice, fabricate cu materie primă ThyssenKrupp, a intrat pe piața românească în 2010, prin fabrica de la Baia Mare, ulterior, în 2018, extinzând producția prin construirea unei fabrici la Ploiești, finalizează în acest an cel de-al doilea proces de extindere prin darea în funcțiune a celei de-a doua unități de producție, tot la Baia Mare.

 

În acest moment, producătorul de țigle metalice și accesorii pentru acoperiș, care a demarat și producția de soluții fotovoltaice, are o capacitate anuală de producție de circa 7 milioane de metri pătrați. Produsele fabricate în România sunt destinate pieței interne și exporturilor în Bulgaria și Ungaria.

 

Anul trecut, Blachotrapez SRL a încheiat cu o cifră de afaceri de 109,73 milioane de lei și un profit net de 9,4 milioane de lei realizat cu 98 de angajați. În acest an, producătorul polonez și-a bugetat afacerea din România la 160 de milioane de lei.

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here