REZULTAT – Minaur Baia Mare va juca în turul I al EHF European Cup la handbal masculin cu echipa maghiară Ferencvárosi Torna Club: primul meci, la Baia Mare

1
335

TRAGERE LA SORȚI – EHF EUROPEAN CUP. Minaur Baia Mare va juca în turul I al EHF European Cup la handbal masculin o dublă manșă eliminatorie cu echipa maghiară Ferencvárosi Torna Club (FTC). Alintată de proprii fani Fradi, echipa maghiară a terminat pe locul 4 în ediția precedentă a primei ligi de handbal masculin din Ungaria (Nemzeti Bajnokság I) – a fost cel mai bun loc ocupat de FTC în campionat în ultimii 5 ani.

 

Primul meci (turul) se va disputa la Baia Mare, în Sala Sporturilor Lascăr Pană, în 27 sau 28 august (cluburile urmează să convină asupra datelor de disputare), iar returul se va disputa la Budapesta, în 3 sau 4 septembrie 2022 – echipa de handbal a clubului maghiar, fondat în anul 1950, își joacă meciurile de pe teren propriu pe Elek Gyula Aréna din Budapesta, sală cu capacitatea de 1.300 de locuri.

 

În acest sezon, FTC și-a schimbat antrenorul principal, Horváth Attila fiind înlocuit cu Pásztor István. Principalul marcator al echipei este interul stânga Nagy Bence (27 de ani, în foto), care a fost și cel mai bun marcator din prima ligă maghiară, cu 171 de goluri – este al doilea titlu de golgheter național al lui Nagy, după cel din sezonul 2015-2016, când juca la Gyöngyösi KK (atunci a marcat în campionat 186 de goluri), și este pentru a doua oară consecutiv când acesta este golgherul echipei.

 

Minaur Baia Mare a fost cap de serie, iar FTC era, conform coeficientului, cea de-a 5-a din cele 9 echipe cu care putea să cadă în turul I – deci se putea și mai rău (cu francezii de la Chambery Savoie MB, polonezii de la Gornik Zabrze, danezii de la Bjerringbro-Silkeborg sau spaniolii de la BM Logrono La Rioja), dar și mai bine.

 

Iată cele 10 duble manșe eliminatorii din turul I al competiției (primul meci se dispută pe terenul primei echipe):

 

• Rebi Balonmano Cuenca (Spania) – Bjerringbro Silkeborg (Danemarca)

• HC Cocks (Finlanda) – Aguas Santas Milaneza (Portugalia)

• HC Dobrogea Sud Constanța (România) – Chambery Savoie MB HB (Franța)

CS Minaur Baia Mare (România) – FTC (Ungaria)

• IK Savehof (Suedia) – AHC Potaissa Turda (România)

• ALPLA HC Hard (Austria) – HC Eurofarm Pelister 2 (Macedonia de Nord)

• Kolstad Handball (Norvegia) – Drammen HK (Norvegia)

• IFK Kristianstad (Suedia) – RK Trimo Trebnje (Slovenia)

• BM Logrono La Rioja (Spania) – TBV Lemgo Lippe (Germania)

• Gornik Zabrze (Polonia) – Amicitia Zurich (Elveția).

 

* Foto: @Ulloi129.hu

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Pentru visatori,o echipa cu pretentii de Liga Campionilor nu ar trebuii sa-si faca probleme cu Ferencvaros.
    Cine nu a uitat inca meciurile cu Naerbo,ar spune ca nu va fi usor.
    Adevarul il vom afla in 3,4 septembrie.Speram sa nu fie dureros !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here