PROIECTUL HERCULES – În Baia Mare, vacanță sportivă: din 25 iulie, cursuri de inițiere gratuite în atletism, baschet și judo, pentru elevii de 6-14 ani

0
757

VACANȚĂ ȘI SPORT. În această vacanță, în perioada 25 iulie – 19 august 2022, Ministerul Sportului desfăşoară proiectul „Hercules”, prin care elevii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani pot participa la cursuri gratuite de iniţiere în diferite discipline sportive.

 

Maramureșul este printre cele 33 de județe care iau parte la acest proiect, care și-a propus atât implicarea copiilor în sporturi (acestea diferă de la județ la județ), cât și posibilitatea ca participanții la cursurile de iniţiere să continue practicarea disciplinelor sportive descoperite şi să se îndrepte şi către performanţă, legitimându-se în cadrul cluburilor de profil de la nivel local.

 

În Maramureș, copiii se pot înscrie (din păcate doar în municipiul Baia Mare) la disciplinele atletism (se desfășoară în serii de câte 40 de locuri, timp de 5 zile, între 10.30-13.00 și 17.00-18.30, în Parcul Municipal Regina Maria din Baia Mare), baschet (se desfășoară în serii de câte 25 de locuri, timp de 5 zile, între 16.30-21.00, la Școala George Coșbuc din Baia Mare) și judo (se desfășoară în serii de câte 20 de locuri, timp de 5 zile, între 18.00-19.30, la CSM Baia Mare).

 

Cele 4 serii sunt programate (pentru toate cele trei sporturi) în următoarele perioade:

• Seria I : 25 iulie – 29 iulie;

• Seria II : 1 august – 5 august;

• Seria III : 8 august – 12 august;

• Seria IV : 15 august – 19 august.

 

Cursurile de iniţiere sunt susţinute de antrenori cu experienţă de la nivel local, în patru serii de câte o săptămână, copiii având posibilitatea de a încerca astfel mai multe sporturi pe perioada vacanței. Toate resursele materiale sunt puse la dispoziţie de Ministerul Sportului, care a alocat şi va distribui către direcţiile județene de sport participante la proiect bugetul destinat cheltuielilor de organizare.

 

Înscrierea se face pe platforma on-line dedicată (aveți link-ul la finalul scrierii). Pot participa toți copiii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, care dețin la prima oră de antrenament adeverință de la medicul de familie din care să rezulte că este apt pentru efort fizic (clinic sănătos). Pentru cei ce fac înscrierea pe e-mail, este necesară prezența părintelui / tutorelui la primul antrenament, pentru semnarea fișei de înscriere.

 

Toți copiii participanți vor primi tricouri şi şepci inscripţionate cu logo-ul proiectului, dar şi diplome de recunoaştere a meritelor sportive. Înscrierea se poate face și on-line, pe platforma dedicată proiectului (www.proiectulhercules.ro).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here