REGLEMENTAREA ASIGURĂRILOR JURIDICE – Vizita delegației Baroului Federal German la sediul Senatului României

0
137

ÎNTÂLNIRE BILATERALĂ. Senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș: „Am avut o întâlnire productivă cu președintele Ulrich Wessels și directorul pentru Relații Internaționale, Veronika Horrer, reprezentanți ai Baroului Federal German, un bun prilej de a discuta despre justiție și avocatură, în cadrul unui excelent schimb de idei și experiențe.”

 

Schimbul de informații s-a desfășurat între profesioniști și într-o notă colegială, delegația germană manifestându-și disponibilitatea de a ne oferi exemple de bune practici, consultanță și suport efectiv.

 

Pornind de la faptul că în Germania conceptul de asigurări juridice a avut un succes considerabil, peste 70% din cetățenii activi având astfel de asigurări,  senatorul Daniel Fenechiu și profesorul universitar dr. Dan Oancea, prezenți la discuții, au menționat intenția de a promova în România o propunere legislativă în acest sens.

 

Delegația Baroului Federal German va continua vizita în România, având în program și o întâlnire la sediul Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR), cu președintele Traian Briciu și decanul Baroului București, Ion Dragne, prilej de a dezvolta și aprofunda aspecte ce definesc profesia de avocat.

 

Acest gen de întâlniri au și rolul de a contribui pe viitor la consolidarea relațiilor bilaterale dintre România și Republica Federală Germania, țări membre ale Uniunii Europene.

 

Sunt ferm hotărât ca proiectul legislativ de reglementare a asigurărilor juridice să fie pus cât mai curând în dezbatere și am certitudinea că noua lege va aduce beneficii semnificative profesiei de avocat dar și îmbunătățirii accesului la justiție pentru toți cetățenii, a declarat avocatul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului României.

Biroul parlamentar al senatorului Cristian Niculescu-ȚâgârlașATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here