FAPT – Contract de peste 32 de milioane de lei pentru creșterea siguranței și a securității pasagerilor Aeroportului Internațional Maramureș

2
776
sdr

ÎN LICITAȚIE. Un contract de peste 32 de milioane de lei (exact: 32.463.064,66, sumă care include cheltuielile neprevăzute și TVA) a fost introdus în licitație publică de Regia Autonomă Aeroportul Internațional Maramureș, vizând proiectare, asistență tehnică și execuție a proiectului de creștere a siguranței și a securității pasagerilor.

 

Contractul va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 80%, iar experiența a 3 experți-cheie de 20%), cea mai mare parte a finanțării vizând fonduri nerambursabile UE, prin POIM (proiectul a fost introdus spre finanțare, dar aceasta nu a fost încă semnată, implicit licitația este cu clauză suspensivă, contractul fiind semnat doar după obținerea acesteia).

 

Conform proiectului, vor fi realizate trei obiective: refacerea și amenajarea drumului perimetral din incinta aeroportului (6,3 km), dispecerat și sistem de supraveghere TVCI pentru gardul perimetral (pe întreg perimetrul protejat se montează pe gard un subsistem de protecție perimetrală cu cablu senzitiv și un sistem de camere video fixe/mobile tip speed dome și camere termale) și realizarea remizei PSI (inclusiv poarta de acces personal și echipamente pentru control cu aparate RX) – aceasta va avea o suprafață construită desfășurată de 1.703 mp și va fi dotată cu dispozitive de comunicație și alertă care să asigure o desfășurare imediată și eficientă a vehiculelor în caz de urgență.

 

Ofertele pot fi depuse până la 24 mai 2023, iar contractul trebuie finalizat până cel târziu la 31 decembrie 2023 (sunt repartizate 2 luni pentru elaborarea documentației tehnice și 4 luni pentru execuția lucrărilor, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2023). De asemenea, executantul trebuie să ofere o perioadă de garanție a lucrărilor de minimum 5 ani (60 de luni) de la data semnării procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Ambele companii care operează curse spre și dinspre București aproximativ aceleași ore,mici diferențe cât să poată fi eliberată pista și aerogara.Deci una din curse va fii tot timpul la jumătate din capacitate.Deci managementul este ori tâmpit ori se face.

  2. Orarul curselor aeriene spre și dinspre București e varză! Că să vii de la București în cursul săptămânii trebuie să-ți iei o zi liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here