RECUNOAȘTERE – Corul Bărbătesc din Finteuşu Mare, decorat de președintele României

0
683
Corul Bărbătesc din Finteușu Mare
Corul Bărbătesc din Finteușu Mare (foto: Glasul Maramureșului)

DISTINCȚIE. Corul Bărbătesc din Finteuşu Mare a fost decorat, printr-un decret semnat astăzi, 23 mai 2019, de președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria B – „Muzică”, în semn de „apreciere a dăruirii şi pasiunii cu care a promovat arta corală, pentru talentul interpretativ prin care a pus în valoare cântecul popular românesc”.

 

Corul Bărbătesc din Finteușu Mare este continuatorul Corului Plugarilor, înființat în 1 decembrie 1918 de câțiva intelectuali locali (preotul Valer Dragoş şi învăţătorii Gavril Bogdan şi Nistor Dragoş) care în cinstea vestirii Unirii Transilvaniei cu Patria au interpretat împreună cu bărbații din sat ”E scris pe tricolor Unire”, Deșteaptă-te române”, ”Hora Unirii”, “Treceţi Batalioane Românii Carpaţii” pentru a vesti semnarea proclamației Marii Adunări Naționale. Din anul 2003, corul este condus de dirijorul Andrei Dragoș.

 

Corul Bărbătesc din Finteușu Mare a împlinit 100 de ani de activitate neîntreruptă sub deviza «Ne-am unit inimile, gândurile şi glasurile pentru a proslăvi prin cântec Neamul Românesc şi pe Bunul Dumnezeu».

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here