CAMELEONISM – Explicația alianței de conjunctură a lui Cătălin Cherecheș cu PSD, partid pe care l-a trădat în urmă cu 9 ani

0
1796
Gabriel Zetea și Cătălin Cherecheș
Gabriel Zetea și Cătălin Cherecheș

ANALIZA UNUI FAPT. Cătălin Cherecheș a târât Coaliția pentru Baia Mare în alianță cu PSD, pentru alegerile europarlamentare. Coaliția pentru Baia Mare este o struțo-cămilă politizată, pe care Cherecheș a inventat-o în 2016 ca vehicul personal pentru alegerile locale cu scopul de penetra și forul deliberativ al județului (Consiliul Județean).

 

Această Coaliție nu mai există nici măcar scriptic, fiind creată ca un biscuite de aprozar (din flămânzii după funcții, neputincioși de a intra cu forțe proprii în CJ Maramureș: UNPR, PNȚCD, FDG și PSRO), cu termen de valabilitate scurt și care a expirat după “locale”.

 

Totuși, beneficiind de slugărnicia conducerilor celor pe care i-a propulsat în forul administrativ județean – și pe care a avut grijă să-i păstreze la fel de fără carismă în ochii electoratului, păstrându-le neîntinată dependența de El, prea măritul Împărat al unui oraș pe care-l manevrează ca un păpușar nereușit -, Cherecheș folosește, din când în când, această mică și neimportantă masă politică după propriul interes. De ce face asta? Pentru că singur, “pe persoană fizică”, nu prea e interesant pentru potențialii aliați, în cazul de față PSD.

 

Nunta cu mireasa încercănată

 

La ultima nuntă a cameleonului politic Cătălin Cherecheș cu mireasa încercănată Gabriel Valer Zetea (preș. PSD), și-a trambalat pe post de martori locotenenții politici care nu-i ies din ascultare (țărăniștii de conjunctură), și a glăsuit cristalin, ca și unul care nici usturoi n-a mâncat nici gura nu-i miroase: “Mă bucur să mă aflu alături de oameni care au înţeles ce înseamnă dezvoltare, care înţeleg ce înseamnă să gândeşti, dar cel mai important, să implementezi proiecte, oameni în care am avut încredere şi acum avem rezultate. Şi trebuie să spun că aceşti oameni sunt parlamentarii PSD Maramureş, preşedintele Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea, consilierii locali şi consilierii judeţeni”.

 

Numai că n-avem nevoie de lecitină să ne amintim cearta acestor doi cocoșei imberbi în politică, Cherecheș și Zetea, publică, petrecută în februarie 2016 (foto mic dreapta), în care primul îl făcea troacă de porci pe al doilea că nu se pricepe deloc la administrație (se întâmpla în biroul președintelui CJ Maramureș, pe atunci Zamfir Flore Ciceu, un țăran, după cum l-a caracterizat public Cherecheș, care râdea-n barbă, satisfăcut ca un iobag ajuns grof, la replicile tensionate între cei care azi își jură iubire veșnică, “La bine și la greu, până când moartea îi va despărți”).

 

E drept, de atunci au trecut 3 ani, doar că în acești 3 ani, din când în când, ca un sifon de baie defect, relația dintre Cherecheș și Zetea a mai răbufnit de câteva ori, periodic, inundându-l pe “vecinul de la doi” (care s-a numit, după conjunctură, Mircea Ciocan, Viorica Cherecheș, sau altcumva).

 

PSD e când bun, când rău

 

Să admitem, de dragul raționamentului, că Cherecheș a avut o revelație și și-a dat seama de binefacerile partidului pe care tot într-un februarie (e luna războinicului Mercur?), în 2010, l-a părăsit, nemulțumit că Victor Ponta a devenit președinte în dauna perdantului Mircea Geoană. Atunci s-a înregimentat în UNPR, partidul militarizat al generalului de conjunctură Gabriel Oprea, plecând din PSD cu scandal (președintele PSD Baia Mare de atunci, Mircea Dolha, l-a acuzat public că, la mutare, a distrus biroul parlamentar din sediul partidului, smulgând prizele din pereți).

 

Deci, a plecat zicând că Ponta nu-i bun. Numai că la 4 ani de la acest Ponta nu-i bun, a zis că Ponta e cel mai bun și l-a susținut pe acesta, cu aceeași locotenenți politruci, la alegerile prezidențiale din 2014. A zis că Ponta câștigă sigur. Rezultatul, a pierdut (inclusiv în Maramureș, unde Cherecheș i-a îndemnat pe toți votanții lui să ștampileze pe Ponta).

 

Revenind la cameleonismul acestui traseist politic fără scrupule care este Cătălin Cherecheș (un om care a plecat cu scandal din toate partidele prin care și-a trambalat cariera politică – amintiți-vă pe PSD, de excluderea în ianuarie 2013 din PNL, chiar de refuzul de a-și recunoaște apartența la UNPR, unde deține încă funcția de vicepreședinte la nivel național) să mai executăm o subliniere (poate-i importantă pentru cei care au senzația că-l cunosc, deși ar trebui să o facă, pentru că este atât de previzibil încât a devenit plictisitor).

 

În acest mai 2019, la a doua căsătorie a lui Cherecheș cu PSD-ul, mirele a vorbit, sfătos și atoatecunoscător, despre necesitatea ca UNPR şi PRO România să se realipească Marelui Partid condus de Dragnea, reconstruind stânga reală. Știu, lăcrimați deja, dar nu scoateți batistele, nu încă. Păi în 2010 nu zicea că PSD nu mai reprezintă stânga și că el pleacă în UNPR (la protectorul Oprea), care reprezenta, în optica lui, adevărata stângă?

 

Motivația

 

Cherecheș, Dan, Zetea

Care-i schepsisul acestei declarații? Procesul? Alipirea sa, mijlocită de Zetea cel făcut de Cherecheș troacă de porci, de prim-ministrul Viorica Dăncilă și de ministrul de Interne Carmen Dan? Necesitatea de a nu-i supăra pe Ponta (acum Pro România), pe fostul șef al Poliției maramureșene (Viorica Marincaș, acum șefa Pro România Maramureș), și pe protectorul său Gabriel Oprea (revenit la cârma UNPR), cărora le-a promis, de asemenea, sprijinul său? Toate trei la un loc?

 

Oricum, ce s-a întâmplat în acest tensionat mai 2019 în Baia Mare, cu alipirea ca marca de scrisoare a aserviților lui Cherecheș de PSD-ul lui Dragnea, poate fi simplificat prin explicația următoare: niște cameleoni politruci care-și văd propriile interese. Adică este doar o altă probă a expresiei atribuite teoreticianului politic Jean-Paul Marat: „Justement, tu pensais à rien et maintenant, on passe pour des nazes” (trad. aprox.: „Exact asta n-ai făcut – să gîndești; iar acum arătăm ca niște curve neplătite”). Pentru că exact așa arată acum și Cherecheș și oamenii săi și Zetea și oamenii săi.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here