REACȚII – În weekend, record de solicitări la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean: 785 de pacienți, doar 23% constituind urgențe reale

0
292

FAPT. 785 de pacienți au apelat în weekend (în perioada 14 februarie ora 8.00 – 17 februarie ora 8.00) la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, personalul medical acordând  consultații chiar și pentru 275 de pacienți pe zi, aproximativ 200 de copii prezentând infecții respiratorii.

 

Din cei 785 de pacienți, doar 178  de pacienți (din care 166 au fost internați) au necesitat asistență medicală imediată, restul cazurilor, neconstituind urgență (care puteau fi rezolvate la nivelul cabinetelor de medicină de familie), au fost lăsați la domiciliu cu recomandări de tratament, conform precizării dr. Dan Roman, medic șef UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș”.

 

În cursul acestui an (până în 17 februarie 2020), la Unitatea de Primire Urgențe a spitalului băimărean au fost înregistrate 11.200 de cazuri (comparativ, pe parcursul anului trecut s-au efectuat peste 83.000 de consultații și intervenții la UPU).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here