CONFIRMARE – Candidatul PSD la Primăria Sighetu Marmației nu va fi primarul în funcție, Horia Scubli, ci fostul prefect Vasile Moldovan

0
3731
Vasile Moldovan

CANDIDAT PSD SIGHETU MARMAȚIEI. Filiala Maramureș a PSD, controlată de Gabriel Valer Zetea, îl va desemna în postura de candidat pentru funcția de primar al municipiului Sighetu Marmației pe fostul prefect Vasile Moldovan, renunțând astfel la susținerea actualului primar, Horia Scubli (care are și probleme de sănătate, pe lângă cele de insuficientă notorietate pozitivă).

 

Așa a decis Vlașin

 

Primul anunț public în acest sens a fost făcut de președintele PSD Sighetu Maramației, Sorin Vlaşin, la simulacrul de Conferință de Alegeri a președintelui PSD Maramureș, informația fiind confirmată oficial și de cel (re)desemnat președinte al filialei județene, după ce a fost unicul candidat (practic a candidat el cu el, ca pe vremea comuniștilor), Gabriel Valer Zetea.

 

Contextul în care Zetea a împărtășit opțiunea impusă de Vlașin a fost la conferința de alegeri a conducerii PSD Sighetu Marmației (în cadrul căreia, previzibil, Vlașin a fost reconfirmat preşedinte al filialei Sighetu Marmaţiei). Moldovan a fost desemnat, cu această ocazie, președinte executiv al PSD Sighetu Marmației, urcând practic pe locul al doilea în ierarhia politică a pesediștilor din municipiul de peste Deal.

 

Firește, Moldovan – despre care Zetea a recitat o odă în care l-a numit „cel mai bun prefect al Maramureșului, după Liviu Doru Bindea” (sigur, pesedistul Zetea a dovedit din nou că este doar un autosuficient, el având venerabilă vârstă de 18 ani când Bindea și-a încetat mandatul de prefect, în 1996, deci n-are de unde știi cât de bun prefect a fost Bindea) – a fost validat (mai mult formal, după declarațiile publice ale șefilor de partid), în unanimitate, ca și candidat PSD pentru Primăria Sighetu Marmaţiei la alegerile locale.

 

Într-un execes de sinceritate, Moldovan, de profesie avocat și care este de mai bine de 10 ani în PSD Sighetu Marmației, a spus că nu le va fi ușor pesediștilor din urbe să convingă locuitorii Sighetului că Vasile Moldovan reprezintă soluţia pentru comunitatea sigheteană, dar a conchis și el, apoteotic, recitând concluzia poeziei politice fără nicio urmă de priză la electorat: „Împreună vom reuși”.

 

Cine este Vasile Moldovan

 

Avocatul sighetean Vasile Moldovan a fost numit prefect de Maramureș în vara anului 2017 din postură de vicepreședintele PSD Sighetu Marmației și consilier local (se afla la al doilea mandat consecutiv). Mutarea a fost decisă și ca o compensație la promisiunile pe care capii PSD (Liviu Dragnea și Gabriel Valer Zetea) nu au reușit să și le onoreze în fața președintelui PSD Sighetu Marmației, Sorin Vlașin.

 

Moldovan este absolvent al Facultății de Drept din Iași (în anul 1998) și al Școlii de Ofițeri din cadrul Centrului de Formare și Perfecționare a Polițiștilor „Nicolae Golescu” din Slatina. A optat pentru avocatură, devenind avocat definitiv în Baroul Maramureș în anul 1999. Însă, poate cele mai importante și influente relații sunt cea cu liderul social-democrat sighetean Sorin Vlașin și cea familială, el fiind cumnatul fostului șef DNA al Biroului Teriorial Baia Mare, procurorul Ioan Ulici.

 

Profesional, cel mai notoriu dosar al său este cel referitor la frauda de la examenul de Bacalaureat din Sighetu Marmației. A jucat fotbal, la nivel de juniori, la CSȘ Sighetu Marmației, iar apoi la Tepro Iași și Mobila Iași. A activat și ca arbitru și a rămas pasionat de fotbal (este portar) și participă la competițiile organizate de celelalte barouri din țară și de peste hotare. Este căsătorit și are doi copii.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here