MĂSURI – Ionel Bogdan (PNL): Estimările arată că va fi nevoie de 1% din PIB pentru a construi un pachet financiar privind susținerea economiei României

0
125
Ionel Bogdan

ADVERTORIAL. Guvernul pregătește măsuri importante în domeniul economic pentru a proteja deopotrivă cetățenii și companiile. În acest sens, săptămâna trecută a fost constituit un grup de lucru privind impactul economic al epidemiei, care pregătește măsuri necesare pentru domeniile afectate.

 

 

Până acum este evident că cele mai afectat sectoare sunt: transporturile, turismul, publicitatea, organizarea de evenimente. Guvernul este în dialog cu mediul financiar-bancar și cu Banca Națională pentru a găsi modalități de sprijin a companiilor afectate de coronavirus.

 

 

Estimările actuale arată că va fi nevoie ca 1% din PIB să fie folosiți pentru a construi un pachet financiar pentru a susține economia României – acești bani vor fi din surse europene, surse publice și surse private. Guvernul va plăti urgent către companii datoriile veche ale statului, mai exact concediile medicale vechi neachitate și TVA-ul neachitat la timp de către Stat.

 

 

De asemenea, Agenția Națională de Administrare Fiscală a pregătit o serie de măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri: suspendarea sau, după caz, neînceperea executării silite a creanțelor bugetare; rambursarea TVA, în cursul lunii martie, pentru toate deconturile soluționate și pentru care s-au emis decizii de rambursare la zi; implementarea unui nou mecanism de rambursare a TVA, care vizează soluționarea cu celeritate a deconturilor, începând cu 1 aprilie 2020. Aceste măsuri vor fi aplicate atât în perioada în care în România este declarată stare de urgență, cât și pentru o perioadă de 30 de zile de la încetarea acesteia.

 

Obiectivele noastre sunt cât se poate de clare în această perioadă de criză: consolidarea creșterii economice sustenabile, menținerea locurilor de muncă, menținerea puterii de cumpărare a românilor. Guvernul are o rezervă financiară, deoarece Ministerul de Finanțe s-a împrumutat la începutul anului, când dobânzile erau mult mai mici. Prin tot ceea ce facem vrem să ne asigurăm că cetățenii nu sunt afectați negativ în această perioadă și că economia se va relansa când această criză se încheie, a precizat Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș și secretar de stat în Cancelaria Prim-Ministrului.

 

 

Biroul de presă PNL Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here