REACȚIE – Senatorul Dan Ivan: România are nevoie urgentă de un Guvern responsabil și reformist

0
230
Dan Ivan

PARLAMENT. Marți, 5 octombrie, în plenul reunit al Parlamentului României, a fost votată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Cu un total de voturi care a intrat în istorie, Guvernul a fost demis. Responsabilitatea gestionării unui guvern de coaliție a fost întotdeauna dificială, fie că vorbim despre prezent sau trecut, însă de această dată, cele 281 de voturi dovedesc clar ineficiența și incompetența fostului prim-ministru Florin Cîțu.

 

În momentul de față, țara noastră are nevoie de toate resursele pentru a soluționa o problemă cu care ne confruntăm deja de prea mult timp: pandemia. Și totuși, cu atâtea priorități, premierul are alte preocupări, iar acuzele nu ezită să apară cu orice ocazie, atât din partea USR, cât și din partea altor partide care au menționat vehement că nu își asumă complicitatea la imoralitățile și nedreptățile fostului premier. În consecință, considerat unicul responsabil pentru faptul că s-a ajuns în acest punct, Florin Cîțu a fost demis printr-o moțiune care a înregistrat cel mai mare număr de voturi în România post-decembristă.

 

România străbate o perioadă de criză și traiul românilor este îngreunat pe zi ce trece, de aceea președintele României ar trebui să aibă o intervenție imediată, prin chemarea la consultări a liderilor de grupuri parlamentare, fără alte tergiversări. România are nevoie urgentă de un guvern responsabil și reformist.

“Continuitatea reformelor începute în 2021 și implementarea unor noi reforme este esențială, iar stabilitatea politică este primordială pentru a depasi criza în care ne aflăm. Avem nevoie la guvernare de oameni competenți și morali, așa cum au dat dovadă miniștri USR, tocmai de aceea vom veni și cu propunerea noastră de prim-ministru. USR vrea să continue reformele pe care le-a promis românilor în programul de guvernare din 2020”, a declarat senatorul Dan Ivan.

 

Potrivit Constituției, Guvernul este demis la data retragerii de către Parlament a încrederii acordate. Primul pas este ca președintele Klaus Iohannis să convoace la consultările partidele, pentru crearea unei majorități care să susțină un nou guvern solid si responsabil. Națiunea noastră are nevoie în momentul de față, de stabilitate.

 

Biroul de presă al senatorului Dan Ivan

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here